“Eğitmeye ve öğretmeye devam eden kahramanlarımız”

Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Teşkilatı Eğitim Birim Başkanı Yaşar Altunbaş’ın   24 Kasım Öğretmenler günü   Mesajı ” samimi olarak ifade etmek isterim ki; bugün Türkiye’de öğretmenlik yapanlar gerçek birer kahramandırlar. Bunu..

“Eğitmeye ve öğretmeye devam eden kahramanlarımız”

Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Teşkilatı Eğitim Birim Başkanı Yaşar Altunbaş’ın   24 Kasım Öğretmenler günü   Mesajı

” samimi olarak ifade etmek isterim ki; bugün Türkiye’de öğretmenlik yapanlar gerçek birer kahramandırlar. Bunu bir slogan olarak söylemiyorum. Neden gerçek birer kahramandırlar? Çünkü neredeyse her sene değişen eğitim sistemine ayak uydurabilen ve öğrencilerinin de her sene buna adapte edebilen kahramanlardır da onun için. Öğretmenlerimiz öğretmen açığının 100 bini geçtiği dönemde kadro alamadıkları halde, eğitmeye ve öğretmeye devam eden  kahramanlarımızdır.

Çünkü bizler çok iyi biliyoruz ki; bir ülkenin asıl gücü ve zenginliği, tankı topu tüfeği ve parası değil, imanlı, inançlı ve ilim sahibi evlatlarıdır. Bu sebeple “önce ahlak ve maneviyat” ilkesini gerçek manada özümseyerek, gençlerimizi, yeni nesillerimizi, hidayet ve ilmi kendi bünyelerinde birleştiren nesiller olarak yetiştirmemiz gerek. Yeni nesillerimizi batı hayranı ve batı taklitçisi olmayan, tarih şuuruna sahip, ahlaki değerleri yüksek, imanlı ve inançlı gençlerimiz olarak yetiştirmemiz gerekir. Millî Görüş olarak 50 seneden beri ifade ettiğimiz gibi gençlerimize, evlatlarımıza 5’in 4’ten büyük olduğu matematiksel gerçeğini öğrettiğimiz kadar, 4 helalin 5 haramdan daha büyük ve kıymetli olduğu hakikatini de öğretmek mecburiyetindeyiz. Eğer bu öğretilmez ise istediğiniz kadar pozitif ilimlerle tesis edin bu gençlerden insanlığa faydalı nesiller çıkması mümkün olmaz. Bu noktada en önemli unsur elbette ki öğretmenlerimizdir, eğitimcilerimizdir. Böyle bir neslin yetişmesi, bu zihniyeti, bu şuuru, bu idealleri, hayatının ve mesleğinin odak noktası haline getirmiş olan öğretmenlerimizin gayreti ile mümkündür.

Öğretmenlerimizin özlenen nesli yetiştirmesi için, en önemli şart olan maddî ve manevî imkânlarının geliştirilmesi noktasında, elbette ki sadece, sendikaların, sivil toplum kuruluşlarının, gayretleri yeterli olamaz.

Yeniden Refah Partisi olarak bizler, eğitim camiamızın, öğretmenlerimizin yaşadığı sıkıntıları yakinen takip ediyoruz. Sözleşmeli öğretmenlerimizin kadroya alınması, okul yöneticiliğinin  şartlarının düzenlenmesi, eğitime yardımcı teknik materyallerin arttırılması, müfredatın istikrarlı ve verimli hale getirilmesi, eğitim sisteminin istikrarlı ve verimli hale getirilmesi, öğretmenlerimizin malî ve özlük haklarının iyileştirilmesi, maaşlarının geçim sıkıntısından uzak bir hayat için gerekli düzeye yükseltilmesi, sosyal güvenlik şartlarının iyileştirilmesi, Yeniden Refah Partimizin programında yer alan hedeflerimizdir. Bizler, Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum diyen ve ilim Çin ’de dahi olsa gidip alınmasını emreden bir inancın mensuplarıyız. Bir harf değil bütün hayatlarını nesillerimizin yetişmesine adayan öğretmenlerimize büyük minnet borçluyuz, Siyaset kurumu olarak bizlere düşen, öğretmenlerimizi senede bir gün hatırlamak değil, her şart altında öğretmenlerimize üstlendikleri bu ulvi görev ve sorumluluğa uygun imkânları sağlamak olmalıdır. Yeniden Refah Partisi olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da, öğretmenlerimizin beklenti ve taleplerinin tavizsiz takipçisi olacağımızı ifade ediyor, bu vesileyle bir kez daha öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, kendilerine minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL