Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
“En Büyük Hamleyi Gerçekleştireceğiz” | Kocaelide Bugün

“En Büyük Hamleyi Gerçekleştireceğiz”

Saadet Partisi Kocaeli Kadın Kolları Ekim Ayı İl Divan Toplantısını, İl Başkanı Zafer Mutlu, il ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla Antikkapı Erguvan Toplantı Salonunda gerçekleştirdi. Eylül ayı çalışmalarının değerlendirildiği..

“En Büyük Hamleyi Gerçekleştireceğiz”

Saadet Partisi Kocaeli Kadın Kolları Ekim Ayı İl Divan Toplantısını, İl Başkanı Zafer Mutlu, il ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla Antikkapı Erguvan Toplantı Salonunda gerçekleştirdi. Eylül ayı çalışmalarının değerlendirildiği ve Kasım ayı hedeflerinin verildiği toplantının açılış konuşmasını İl Kadın Kolları Başkanı Reyhan Şengün yaptı.

Milletimizin Başı Sağ Olsun
Derin üzüntülerimi belirterek geçtiğimiz günlerde Bartın’da maden ocağında gerçekleşen patlamada içlerinde Amasra İlçe Yönetim Kurulu Üyemiz Rıdvan Acef’in de bulunduğu şehit olan 41 vatandaşımıza Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabır diliyorum.
Yaralı ve ağır yaralı olarak tedavileri devam eden vatandaşlarımız da şifa diliyorum. Ümit ederim ki, bu patlamaya sebep olan ihmaller bundan sonra tekrarlanmaz, varsa sorumluları gereken cezayı alır. Ancak hepsinden önemlisi devletin denetim konusuna yeterli özeni göstermesidir. İnsan hayatı ülkemizde bu kadar değersiz olmamalıdır.
Milletimizin başı sağ olsun.

Çalışmalarımızı Taçlandıracağımız Bir Kongre Olacak
30 Ekim’de gerçekleştirilecek Partimizin 8. Olağan Büyük Kongresinin partimize, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesi temenni ediyoruz.
Türkiye’nin ihtiyacı olan adalet, refah, huzur ve kardeşliğin tesisi için, insanımızın sönmekte olan umutlarını yeşertmek için, doğduğu ve doyduğu topraklarından günbegün koparılan gençlerimizin ülkesiyle barışması için, baskı, hukuksuzluk, ekonomik kriz, sosyal adaletsizliklerden bunalan toplumumuzun nefes alması için, çalıştığı halde her geçen gün yoksullaşan, geleceğinden endişe eden memurumuz, esnafımız, çiftçimiz, işçimizin alın teri, emeklimizin onuru için, geçmişte örselenen bugün de korkutulan toplumumuzun tüm kesimleri için, insanca yaşanan bir Türkiye için, her zamankinden daha kararlı ve azimli bir şekilde yolumuza devam edeceğimiz için; 81 il, 973 ilçe ve yurtdışı teşkilatlarımızın katılacağı kongremize biz de 12 ilçemizden kadın kollarımız ve misafirler ile katılacak heyecanımızı pekiştireceğiz.

En Büyük Hamleyi Gerçekleştireceğiz
Ülkemizin bekası için Cumhurbaşkanlığı sisteminin değişmesi, güçlendirilmiş parlamenter sisteminin gelmesi şart ve elzemdir. Saadet Partimizin meclise girip grup kurması çok daha önemlidir. Bizler de bunun bilincinde olarak en büyük hamleyi gerçekleştireceğiz.

6’lı Masada Olmanın Yansımalarını Şimdiden Gördük
Biz öyle bir topluluğuz ki, gittiğimiz her yere rengimizle, mayamızla, amacımızla ve azmimizle gideriz. Bu yüzden 6’lı masada olmanın yansımalarını şimdiden görmeye başladık. 12 Şubat’tan itibaren 7 kez toplandı bu masa. Samimiyet ve kararlılıkla yoluna devam ediyor. TC’nin 13. Cumhurbaşkanının bu masanın gösterdiği aday olacağına en küçük bir tereddüdümüz yoktur.

En Yüksek Enflasyon Oranıyla Karşı Karşıyayız.
Türkiye’nin genel durumuna “Türkiye Ekonomi Modeli” dedikleri bir ucube model ile neler olduğuna bir bakalım.
Hem TUİK, hem de çeşitli kurumların açıkladığı rakamları karşılaştıralım.
Enflasyon TUİK’e göre %83,4. Ancak özel kurumların araştırma gruplarının vermiş olduğu rakam ise %186,27. Bu oranla G-20 ülkeleri arasında iflas etmiş Arjantin’den bile yüksek enflasyona sahip olarak, 1998’den bu yana en yüksek enflasyon oranıyla karşı karşıyayız.

5 Ekim 2021’de 8,85 TL olan dolar bugün 19 TL civarında.
Eylül 2021’de 7,30 TL olan mazot bugün 27 TL.
Eylül 2021’de 152  TL olan 12 kg mutfak tüpü bugün 316 TL.

Doğalgaz paraları nereye kullanıldı?!
Et, süt, yumurta, şeker, pirinç, çay enflasyonunu takip edemiyoruz artık. Ülkemizde en büyük artışlar ne yazık ki gıdada oluyor.
4 kişilik bir ailenin geçinme ücreti miktarı 7250 TL olarak açıklandı.
Yoksulluk sınırı 23600 TL.
Asgari ücret 5500 TL.
3500 TL alan emeklilerin sayısı oldukça fazla. Ülkemizin yarınları da borç altında. İktidar geçen yıl Rusya’dan alınan doğalgaz borcunun ertelenmesini istiyor. Vatandaşın her ay tıkır tıkır ödediği doğalgaz paraları nereye kullanıldı?!

2023 vizyonlarının 10 vaadi vardı!

  1. Dünyanın ilk 10 ekonomisine girecektik. Bugün 20’ye dahi giremediğimiz ekonomimiz var.
  2. Enflasyonu tek haneli rakamlara indireceğiz demişlerdi. Bugün üç haneli rakamları yaşıyoruz.
  3. 500 milyar dolarlık ihracat yapacağız demişlerdi. 165 milyar dolar olduğu açıklandı. O da ithalata bağlı ihracat.
  4. Kişi başı milli geliri 25 bin dolara çıkaracağız demişlerdi. Bugün 10,67 bin TL
  5. 2 trilyon dolarlık büyüme hedefliyoruz demişlerdi. Bugün küçülmekten bahsettiğimiz ve sürekli borçlandığımız bir ekonomiyle karşı karşıyayız.

Bütün bunlar yapılırken ülkenin kaynaklarının, milletin emeğinin hoyratça harcanması da cabası. Bunun için bir an önce iktidara gelmemizin ne kadar önemli ve kıymetli olduğunu biliyoruz.

Geçmişte hangi iktidarın içinde bulunduysak büyük başarılar kazandık.
Biz, hiçbir zaman “Bu bizim fikrimizdir, mantıksız da olsa yaparız.” demedik. İstişare ettik.
Ve biz her zaman ülkemizin ve milletimizin istikbalini, kendi siyasi menfaatlerimizin üzerinde tuttuk. Biz her zaman teklifimizi herkesin kabul edeceği ve benimseyebileceği teklifler olarak sunduk. Hatamız varsa kabul ettik, düzelttik. Fakat ideallerimizi gerçekleştirmek için çalışmaktan asla vazgeçmedik.

Yeni bir başlangıç yapma zamanı!
Artık gelinen bu noktada, 20 yılın sonunda yeni bir başlangıç yapma zamanı!
Ekonomik yıkıma son verecek olan bizleriz.
Maddi ve manevi kalkınma hamlesini başlatacak olan bizleriz.
Güçlü ve öncü Türkiye’nin temellerini yeniden atacak bizleriz.
Şahsiyetli bir dış politikayı sağlayacak olan bizleriz.
TBMM kadroları başta olmak üzere tüm kadrolarımızda ehliyetli ve liyakati esas alarak yeniden işler hale getirecek olan bizleriz.

Kazanımlarımızı daha da ileri taşıyacak olan bizleriz. Kazanımlarımızı ileriye taşıyacağımız gibi kaybettiklerimizi de yeniden kazanacağız. Toplumun dindarlara yönelik sarsılan güvenini yeniden biz kazanacağız. Temel hak ve özgürlüklerin teminatıyız.
Toplumsal kutuplaşmaya son verecek, 85 milyon insanımızın huzur, güven, düzen ve kazanç bulacağı Yaşanabilir Yeniden Büyük Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz.

Hızlı bir şekilde sahaya çıktık. Kandıra’dan Karamürsel’e, Çayırova’dan Kartepe’ye, Gölcük’ten Dilovası’na dokunmadık gönül bırakmayacak, selamlaşmadık tek bir kimse kalmayacak şekilde girilmedik ev bırakmayacağız.

Ardından bir konuşma yapan İl Başkanı Zafer Mutlu, şunları söyledi.

Bir gün daha kayba tahammülümüz yok
Türkiye çok zengin bir ülke. Nüfusu, jeopolitik konumu, ticaret hacmi ve daha birçok yönüyle potansiyeli çok yüksek bir ülke. Ticaret için, üretim için inanılmaz avantajlı bir coğrafya.. Böyle bir coğrafyada, tüm enerjimizi yollara otobanlara, köprülere, yeni adalet saraylarına, yeni cumhurbaşkanlığı saraylarına, yeni cumhurbaşkanlığı özel uçaklarına, özel koruma orduları kurmaya heba ediyoruz. Aileler darmadağın oluyor. Planlı bir şekilde istihdam sağlanmadı. Milletine ihanet edercesine bir tane fabrika kurulmadı. Gençlerin karanlıkta kaybolmasına, umudunu yitirmesine sebep oldu. Bir de üstelik aldığı maaşı beğenmemekle suçladı. Bu düzenin acil değişmesi gerekiyor. Bir gün daha kayba tahammülümüz yok.

Peki Saadet Partisi olarak biz neyin mücadelesini veriyoruz?
Türkiye ‘de yaygın sanayi ağının, üretim ağının kurulması mücadelesini veriyoruz. Koskoca Sivas’ta  2 tane milletvekili seçecek nüfus kalmış. Ankara’dan ötesi boşalmış. Büyükşehirlerde artık hayat keşmekeşliği yaşanıyor. Gelişmiş hiçbir ülkede böyle bir tablo göremezsiniz. Her şehrin ayrı bir kimliği, tarihi vardır. Bizde ise her bölgede birkaç büyükşehire yığılan bir göç dalgası.
Nasıl o kimliği oluşturacağız. O şehrin üretim halkalarını genişleteceğiz. Tarihi dokusuna dokunacağız. Bunlar nasıl olacak. Liyakatli kadrolarla olacak. Vatan millet aşkıyla donanmış insanlarla, çok daha önemlisi Allah korkusuyla donanmış bir maneviyatla olacak. Onun için bu ülkede bir an evvel Saadet Partisinin iktidara gelmesi gerekiyor.

Hiç mi Allahtan korkmuyorsun?
Ülkede bir haksızlık, adaletsizlik, gençlerimizde zihinsel erozyon, ahlaki çöküntü.. nereye bakarsan dökülen bir ülkede yaşar olduk. Sadece başörtüsüne indirgenmiş, imam hatip sayısına indirgenmiş bir dindarlık var. Halbuki bu din simgelerle oluşturulmuş bir inancı temsil etmiyor. Yaşamış olduğun toplulukta adaleti tesis etmeyi emrediyor. Ahlak ve maneviyatı emrediyor. Kamu malına çok titiz davranmayı emrediyor. Devletin malına çökmeyi hak gördüler. Böyle bir din olabilir mi, adalet olabilir mi? Bir milleti perişan ettiniz. Gençliğin sadece geleceğini çalmadınız, dinini bile çalmaya başladınız. Amerika ile, israil’le oturup anlaşmayı görüşmeyi kendine hak sayıyorken bu milletin insanlarıyla en azından asgari müştereklerde bir araya gelebilme çabamızı ihanetle suçluyorsun. Hiç mi Allahtan korkmuyorsun?

Alternatif iktidar yoluna sahip çıkacağız
Kimin ne söylediğine bakmadan, kimsenin kınamasından korkmadan doğru bildiğimiz yolda yürüyeceğiz. Türkiye’de mevcut iktidara karşı bir yapı olmuşsa bunun çimentosu Saadet Partisi’dir. 6’lı masa ile oluşan alternatif iktidar yoluna sahip çıkacağız.
Masadakiler olarak hepimiz aynı düşünmüyoruz. Aynı dünya görüşlerine sahip değiliz. Ancak Erbakan Hocamızın da zamanında söylediği gibi ihtilaflı konuları değil, herkesin ittifak ettiği konuları öne çıkaracağız. Bugün 6’lı masanın ittifak ettiği konular aslında evrensel değere haiz konulardır. Şeffaflık, güçlendirilmiş parlamenter sistem, insan hakları, liyakat, ekonomide bilimsel verilerin tesis edilmesi ve uygulanması gibi aklı kullanan her bireyin kabul edeceği hususlarda birbirini denetleyen bir sistem inşa etmeye çalışılacak. Siyasi ideolojik konular bir kenara bırakılıyor. Çünkü siyaset yapamadığımız bir ülke olduk. Öncelikle Türkiye’de siyaset yapmanın önünü açacağız.
Kadın kollarımızla evlere gireceğiz, bir merhaba diyeceğiz. Korkmayın Allah var, çare de var. Bu günler bitecek. Yarınlara daha aydınlık bakacağız diyeceğiz.

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL