“Engelsiz Hayat Merkezi Projemizi hayata geçireceğiz”

Çiftçi” Engellilerimizin her zaman yanındayız” Çayırova Belediyesi’nin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile düzenlediği programda konuşan Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi,” Sevgi varsa engel yoktur. Engelli vatandaşlarımız bizim gerçeğimiz…

“Engelsiz Hayat Merkezi Projemizi hayata geçireceğiz”

Çiftçi” Engellilerimizin her zaman yanındayız”

Çayırova Belediyesi’nin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile düzenlediği programda konuşan Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi,” Sevgi varsa engel yoktur. Engelli vatandaşlarımız bizim gerçeğimiz. Belediye olarak engellilerimizin her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz. ”dedi.

Çayırova Belediyesi’nin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle kapalı spor salonunda düzenlediği programa Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet  Ellibeş, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ve çok sayıda engelli bireyler aileleriyle birlikte katıldı.

ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ BİZİM GERÇEĞİMİZ

Programın açılış konuşmasını yapan Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi,” Bu anlamlı gün münasebetiyle düzenlenen etkinliklerin, oluşan hassasiyetin engelli kardeşlerimizin hayatlarını daha da kolaylaştıracak adımların atılmasına vesile olacağına inanıyorum. Biz sadece insanları değil toprağı, gökyüzünü, ağaçları, denizleri, hasılı dünyadaki tüm varlıkları Allah’ın bir lütfu olarak gören bir medeniyetin mensuplarıyız.

Engelli vatandaşlarımızın bizim gerçeğimiz, bizim bir parçamız olduğunu kavramak ve buna göre tavır geliştirmek zorundayız. Okullarımızı, şehirlerimizi, sokaklarımızı, eğitim materyallerini yeniden düzenleyerek, yeniden inşa ederek engelli kardeşlerimizin hayatlarının önündeki engelleri tek tek kaldırmaya çalışıyoruz. “dedi

YETERKİ KALPLERDE ENGEL OLMASIN

Çayırova’da 6 bine yakın engellinin yaşadığını ifade eden Başkan Çiftçi,”  Belediyemiz bünyesinde hizmet veren Engelli Koordinasyon Merkezimiz (EKM)  engelli kardeşlerimizin her daim hizmetindedir. İnşallah önümüzdeki süreçte engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını daha da kolaylaştıracak Engelsiz Hayat Merkezi Projemizi hayata geçireceğiz.

Hayat dışarıda akıp giderken, engelli kardeşlerimizi evlerine mahkûm edemeyiz. Onları yaşamın her alanında, okulda, iş yerinde, sanatın ve sporun farklı dallarında daha çok görmek için elimizden geleni yapmalıyız. Bizler Çayırova Belediyesi olarak engelli kardeşlerimizin her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz. Çünkü biz biliyoruz ki sevgi varsa engel yoktur. Yeter ki kalplerde engel olmasın.” dedi.

ERDOĞAN:  BUGÜN İBRET VESİLESİ OLSUN

Programda engelli sporculardan oluşan iki basketbol takımı gösteri maçı yaptı. Etkinliğe katılanlarla sohbet edip, fotoğraf çektiren Bilal Erdoğan yaptığı konuşmada, “Türkiye’de engelli vatandaşlarımızın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kavuştuğu imkanlar hamdolsun fevkalade. Ancak istediğimiz noktada değiliz. Bugünün dünyasında konuşulan engellilik, hayatı bu dünyadan ibaret görenlerin anladığı engellilik. Öte dünyayı görenler için engellilik, belki görünür belki görünmez. Kafasının içinde engelleri olanlar var. Dünyayı anlamaktan aciz olanlar var. İnsanları sevmekten aciz olanlar var. Asıl kalpleri mühürlenmiş olanlara acımak lazım. Bu dünyanın bir de öte dünyası olduğuna inananlar olarak, bu engelliler günü hepimizin ibret vesilesi olsun. Bu dünyadaki engellilerin varlığı bizim dünya ve ötesiyle ilişkimizi sorgulamamıza keşke vesile olsa.” dedi.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL