Genel

Erken seçim için bu tarih konuşuluyor

Türkiye erken seçime mi gidiyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan, erken seçim iddialarını yalanlarken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu dün erken seçim çağrısı yaptı. Kulislerde konuşulanları ise gazeteci Nagehan Alçı aktardı. Alçı, “Benim de..

Erken seçim için bu tarih konuşuluyor

Türkiye erken seçime mi gidiyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan, erken seçim iddialarını yalanlarken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu dün erken seçim çağrısı yaptı. Kulislerde konuşulanları ise gazeteci Nagehan Alçı aktardı. Alçı, “Benim de kulağıma son günlerde AK Parti içinde farklı noktalardan aynı şey geliyor: Cumhurbaşkanlığı seçimini ya parlamento seçiminden ayırarak (bunun için bir Anayasa değişikliği gerekiyor) ya da parlamento seçimleriyle birlikte 12 Ağustos 2018’de yapmak” dedi.

Ankara’dan dün son dakika art arda erken seçim açıklamaları geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim iddialarını sorulması üzerine “İddiayı kim öne sürüyorsa ispatla mükelleftir. Yok öyle bir şey, bizden öyle bir şey duydunuz mu? Şu anda gündemimizde yok” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu son dakika olarak erken seçim çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu, “17 ay beklemenin alemi yok, gel seçim yapalım” ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise, akşam saatlerinden yaptığı açıklamada, “Kılıçdaroğlu, parti içindeki çatışmaların üzerini örtmek, genel başkanlık koltuğundan olmamak için suni gündemler üreterek Türkiye’nin gündemini esir almaya çalışıyor” iddiasında bulundu.

‘Cumhurbaşkanlığı sandığı 2018’de kurulur mu?’ sorusuna yanıt arayan Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, “Türkiye, 31 Mart 2019 yerel seçimlerine kilitlendi. Sanki bu seçimler Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti için “Tamam mı devam mı” seçimi olacak havası yayılmaya çalışılıyor. Bu da her iki tarafta müthiş bir gerilim yaratıyor” ifadelerini kullandı. AK Parti içinde de seçim için 12 Ağustos 2018 tarihinin önerildiğini belirten Nagehan Alçı, şu bilgileri paylaştı:

AK PARTİ İÇİNDE FARKLI NOKTALARDAN AYNI ŞEY GELİYOR

Ne ilginç bir tesadüf ki bu yazıya oturduğum sırada Kemal Kılıçdaroğlu “Seçimleri öne alalım” çağrısı yaptı. Benim de kulağıma son günlerde AK Parti içinde farklı noktalardan aynı şey geliyor: Cumhurbaşkanlığı seçimini ya parlamento seçiminden ayırarak (bunun için bir Anayasa değişikliği gerekiyor) ya da parlamento seçimleriyle birlikte 12 Ağustos 2018’de yapmak. Bu seçenek telaffuz ediliyor. Böyle yapılırsa çok büyük bir sürpriz olmazsa Tayyip Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı seçilir. Öte yandan bir varlık mücadelesine dönen yerel seçimler rahatlar. 31 Mart’a çok daha huzurlu bir ortamda gidilir. Eğer parlamento seçimleri ayrılıp, parlamento seçimleri 3 Kasım’da yapılırsa bu, başta MHP olmak üzere muhalefeti de rahatlatır. Şayet “Henüz ilk kez uygulanacak yeni sistemde bir değişiklik yapmak doğru olmaz” fikri hâlâ ağır basarsa, 12 Ağustos 2018’de hem parlamento hem cumhurbaşkanlığı seçimleri birlikte yapılır ve sonrasında 31 Mart yerel seçimlerine gidilir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL