“Erken tanı hayati değer taşımaktadır”

MEME KANSERİNE DİKKAT ÇEKİLDİ… Gebze Fatih Devlet Hastanesi, 1-31 Ekim “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” nedeniyle poliklinikler giriş katında stant açtı. Meme kanseri konusunda vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla Kanser Kayıt Birimi Hemşiresi..

“Erken tanı hayati değer taşımaktadır”

MEME KANSERİNE DİKKAT ÇEKİLDİ…

Gebze Fatih Devlet Hastanesi, 1-31 Ekim “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” nedeniyle poliklinikler giriş katında stant açtı.

Meme kanseri konusunda vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla Kanser Kayıt Birimi Hemşiresi Kadriye Levent tarafından organize edilen etkinlikte, erken teşhisin önemine vurgu yapılırken, standı ziyaret edenlere elle muayenenin nasıl ve ne sıklıkta yapılması gerektiği anlatıldı.

Elle muayenenin erken teşhiste önemli olduğuna dikkat çeken Gebze Fatih Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Semiha Oruç “Erken tanı hayati değer taşımaktadır. Erken tanı ile hastalığa erken müdahale edilerek oluşacak  olumsuz sonuçları en aza indirme şansı çoğalacaktır. Tüm kanser türlerinde olduğu üzere meme kanserinde de erken teşhis oldukça önemlidir. Bu yüzden özellikle bayanlarımızı 40 yaş öncesinde ultrasonografi, 40 yaşın sonrasında ise iki yıllık aralarla mamografi kontrollerinin yapılması için hastanemize bekliyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL