“Felaketten önemli dersler çıkarılması gerekmektedir”

Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Başkanı Engin Kılıç  Elazığ depremiyle alakalı basın açıklaması yayınladı. Açıklamada ;Dün Elazığ başta olmak üzere çevre illerde de yaşanan deprem ve beraberinde can kayıpları olduğu..

“Felaketten önemli dersler çıkarılması gerekmektedir”

Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Başkanı Engin Kılıç  Elazığ depremiyle alakalı basın açıklaması yayınladı.

Açıklamada ;Dün Elazığ başta olmak üzere çevre illerde de yaşanan deprem ve beraberinde can kayıpları olduğu haberini maalesef büyük bir üzüntüyle öğrendik. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı dilerken yaralılara da acil şifalar dileriz. Tüm Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyoruz.

 

Yaşadığımız bu büyük felaketten önemli dersler çıkarılması gerekmektedir. ülkemizin deprem kuşağı üzerinde olması, depremle yaşamayı öğrenmemizi ve olası depremlere her an hazırlıklı olmamızı gerektiriyor. Her an deprem olacakmış gibi afetlerin gerçekleşebilme ihtimali ile tedbirli ve bilinçli olmak zorundayız.

 

 Unutulmamalıdır ki, doğal afetler bütünüyle önlenemez fakat alınacak önlemler bundan en az zarar ile kurtulmamızı sağlar. Yapılan eğitimler ve etkinliklerle halkımızın bilinçlenmesi, depreme karşı daha dayanıklı yapılar yapılması, deprem olduğunda da, toplumun bilinçli bir şekilde ve dayanışma içinde hareket etmesi çok önemlidir.

 

Başta deprem felaketi olmak üzere, ülkemizde sık sık yaşanan doğal afetlere karşı hazırlıklı olmalıyız. Gebze’mize erken uyarı sistemi olan Deprem Simülasyon Merkez’i ile çok acil bir şekilde tam tertibatlı  Deprem toplanma merkezleri oluşturulmalıdır. Olası bir depremde Gebze’li hemşerilerimizin toplana bileceği bölgeler planlanmalıdır. Yeniden Refah Partisi olarak Gebzemizde  en az üç toplanma bölgesi yapılmalıdır. Bunlar, Gebze Askeri Kışlası başta olmak üzere Beylikbaği, ve Yenikente  Gazi Daği  bölgesinde birde Kirazpınar Mahallesinde çok acil bir bicimde deprem toplanma bölgeleri yapılmalıdır. Bir kez daha Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı dilerken yaralılara da acil şifalar dileriz. Tüm Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyoruz.

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL