Genel

FETÖ sanıkları için tek tip kıyafet açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ sanıklarının duruşmalara tek tip kıyafetle getirilmesine ilişkin, “Şu anda çalışmamız sürüyor. Hem kapsamını hem de detayları açıklayacağız” dedi. Hatırlanacağı üzere dün açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı..

FETÖ sanıkları için tek tip kıyafet açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ sanıklarının duruşmalara tek tip kıyafetle getirilmesine ilişkin, “Şu anda çalışmamız sürüyor. Hem kapsamını hem de detayları açıklayacağız” dedi. Hatırlanacağı üzere dün açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da, ‘FETÖ sanıklarının tektip elbiseyle mahkemelere getirilmesi daha doğru bir yoldur. Bununla ilgili çalışmalar da Adalet Bakanlığımız tarafından yapılacaktır’ ifadelerini kullanmıştı.

Bozdağ, TBMM’de AK Parti Grup toplantısından önce gazetecilerin tek tip kıyafet yönetmeliği hakkındaki sorusunu cevapladı. Bozdağ, 2005’te düzenlemeye göre iklim şartlarına ve sağlık koşullarına uygun kıyafetlerden bahsedildiğini aktararak, “Onun ne olduğunu belirleme yetkisini Adalet Bakanlığına bırakıyor” ifadelerini kullandı.

Bozdağ, Tek Tip Kıyafet Yönetmeliğine ilişkin soruyla, “Hazırlık süreci var. Şu anda çalışmamız sürüyor. Hem kapsamını hem de detayları açıklayacağız” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısına verilen arada yaptığı açıklamada, 15 Temmuz etkinlikleri ile ilgili olarak, “Birinci yıl dönümünde yapılan bu etkinliklere, yaklaşık 6 milyonu aşkın vatandaşımız katılmıştır. Bu da birinci yılında vatandaşlarımızın aynen 15 Temmuz 2016’daki gibi demokrasiye sahip çıktığını, vatana karşı yapılan bu ihaneti asla karşılıksız bırakmayacağını, aynı şekilde şehitlerimizi ve gazilerimizi anmaktan geri durmayacağını açıkça ispat eden önemli bir gösteri olmuştur.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL