Eğitim Genel Kültür Sanat Manşetler

Gazi amcalarıyla buluştular

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Bilgievleri öğrencilerini Türkiye Muharip Gaziler Derneği gazileriyle buluşturdu. Öğrencilerin yoğun ilgisi gazilere duygu dolu anlar yaşattı. SERDAR BİLGİEVİ’NE KONUK OLDULAR Serdar..

Gazi amcalarıyla buluştular

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Bilgievleri öğrencilerini Türkiye Muharip Gaziler Derneği gazileriyle buluşturdu. Öğrencilerin yoğun ilgisi gazilere duygu dolu anlar yaşattı.

SERDAR BİLGİEVİ’NE KONUK OLDULAR

Serdar Bilgievi’nde gerçekleşen ziyarete Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Yunus Coşkun ve dernek üyeleri katıldı. Ziyarette Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı ve 1974 Kıbrıs Barış Hareketi gazisi olan Yunus Coşkun, gazilik ile ilgili olarak öğrencilere bilgi verdi.

GAZİ KİME NEDİR VE NASIL TANINIR?

Gaziliğin savaşta mücadele eden kişilere dendiğini anlatan Yunus Coşkun, “Gazi, savaşa katılan ve sağ olarak dönenler için kullanılan bir ünvandır. Gaziyi, başındaki kalpağından ve madalyalarından tanıyabiliriz” dedi.

GAZİ OLMANIN GURURU

Coşkun, kendisinin 1974 Kıbrıs gazisi olduğunu söyledi. Devletin milli menfaatini savunmak, milletin ayrılmaz parçası Kıbrıs Türk Halkının Rumlar tarafından topyekûn imha edilmesine mani olmak için Kıbrıs Barış Harekatında görev yaptığını anlatan Yunus Coşkun,  Kıbrıs Gazisi olmanın gururunu yaşadığını söyledi. Ziyarette diğer gaziler de yaşadıkları anıları çocuklarla paylaştı.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Öte yandan gazilerin çocuklarla buluşması duygusal anlara sahne oldu. Gazi amcalarını büyük bir ilgiyle karşılayan ve anlattıklarını can kulağıyla dinleyen Bilgievi öğrencileri vatan sevgilerini okudukları şiirlerle ortaya koydu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL