Eğitim Güncel Kültür Sanat

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi “3. Geleneksel GASMEK Sergisi” açıldı.

Gaziantep Sanat Merkezi’nde açılan sergi için bir tören düzenlendi. Törene AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, STK temsilcileri ve GASMEK kursiyerleri ile çok sayıda vatandaş..

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi “3. Geleneksel GASMEK Sergisi” açıldı.

Gaziantep Sanat Merkezi’nde açılan sergi için bir tören düzenlendi. Törene AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, STK temsilcileri ve GASMEK kursiyerleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende katılımcılara açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GASMEK’in artık Gaziantep’in bir markası olduğunu söyledi.

Bu sergi ürünlerinin içinde annelerin şefkati olduğunu belirten Şahin, “Bu serginin içinde Anadolu’nun muhabbeti ve bereketi var. Babalarımızın omuzlarındaki yükü hafifletmek var, o yükü almak var. Hep birlikte temellerini attığımız GASMEK bugün büyüdü ve büyük bir aile oldu” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun Kocaeli’yi kadın dostu bir kent, çocuk dostu bir kent, spordan sanata yerel kalkınmada yaptıklarına şahit olduğunu belirten Fatma Şahin, kalkınmanın ve demokrasinin yerelden başladığını söyledi. 2 milyon Gaziantepli’nin yaşamına dokunmak için çaba gösterdiklerini vurgulayan Şahin, zengin-fakir, engelli-engelsiz, kadın-erkek ayrımı yapmadan her kesime hizmet götürmeye çalıştıklarını kaydetti.

HALK ÜNİVERSİTESİNDE İNSANLARIMIZ DERTLEŞİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, bu tür faaliyetleri kurs olarak tanımlamadıklarını, onun yerine “halk üniversitesi” diye tanımladıklarını söyledi. Bu kurslarda insanların hem rehabilite olduğunu, hem gönlünün ve ruhunun dinlendiğini ifade eden Karaosmanoğlu, “Bu kurslarımız bir aile ve sevgi ortamları. Karşılıklı sevgi ve muhabbetle dertleşiyoruz. Hem sorunlarımıza çözüm buluyoruz hem de dertleşiyoruz. Gaziantep’te bu sevgi yumağını görmekten çok mutlu oldum. Bu kursların mimarı olan Fatma Şahin’i göstermiş olduğu emekten dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL