Gebze Çözüm Koleji Okur-Yazar Buluşmalarına Devam Ediyor!

Gebze Çözüm Koleji Kültür ve Edebiyat Kulübünün düzenlediği Okur-Yazar Buluşmalarının konuğu Şair – Yazar Hüseyin Akın oldu. Gebze Kültür Merkezinde gerçekleşen programda bir açılış konuşması gerçekleştiren Gebze Çözüm Koleji Yön…

Gebze Çözüm Koleji Okur-Yazar Buluşmalarına Devam Ediyor!

Gebze Çözüm Koleji Kültür ve Edebiyat Kulübünün düzenlediği Okur-Yazar Buluşmalarının konuğu Şair – Yazar Hüseyin Akın oldu.

Gebze Kültür Merkezinde gerçekleşen programda bir açılış konuşması gerçekleştiren Gebze Çözüm Koleji Yön. Kur. Bşk. Ertuğrul Taşlı, Çözüm Koleji’nde uygulanan “Erdemli Eğitim Modeli” nin bir parçası olan hayatı yorumlamada sanat ve kültürün çok önemli bir yanının olduğunu dile getirdi. Şairin “Sevmek, Karanfil ve Kiraz” adlı kitabına vurgu yapan Taşlı, karanfil kokusunda bir dünya, kiraz tadında bir hayat ve sevmek ritminde bir ömür dileklerinde bulunurken programa katkı sunan öğrenci ve öğretmenler ile katılan seyircilere teşekkür etti.

Okur-Yazar Buluşmalarında “Şiirin Yan Tesirleri” adlı bir konferans veren Hüseyin Akın, insanlığın ilk dilinin şiir olduğunu; şiir ile ilgilenenlerin hayatı alışkanlık haline getirmeyen insanlar arasında olduğunu ifade etti. İnsanları bakanlar ve görenler olarak ikiye ayıran yazar, şiirle, edebiyatla ve sanatla ilgilenen insanların bakan değil gören insan olduğunu ifade etti. Aynı zamanda yazmanın önemine değinen Akın: “Yazmak, boşluğun farkına varmaktır.” dedi. Programa katılan gençlere okuma ve yazma tavsiyesinde bulunan yazar, insanın dünyaya cümle kurmaya geldiğini söyledi.
Okur-Yazar Buluşmalarında Çözüm öğrencileri Hüseyin Akına sorularını da sorma fırsatı buldular. Programda okul öğrencilerinden Dila Tatlı ve Berfin Nar şairin şiirlerini seslendirirken Yakup Yenilmez ise İğne Oyası adlı şiiri besteleyerek seslendirdi. Programın sonunda ise Görsel Sanatlar Kulübü’nün hazırlamış olduğu resim sergisi gezildi. Şair Hüseyin Akın kitaplarını imzaladı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL