Gebze-Darıca metro hattının ihalesi yapıldı

Tarihi ihale yapıldı.   Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Gebze-Darıca arasında yapılacak olan metro hattının yapım ihalesi gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan ihaleyi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay ve Ulaşım..

Gebze-Darıca metro hattının ihalesi yapıldı

Tarihi ihale yapıldı.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Gebze-Darıca arasında yapılacak olan metro hattının yapım ihalesi gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan ihaleyi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay ve Ulaşım Daire Başkanı Ayşegül Yalçınkaya da izledi. İhaleye 6 firma zarf gönderirken ikisi teşekkür mektubu sundu. Dört firma Gebze Metrosu yapımı için teklif verdi. İhalede en düşük teklif 2 milyar 488 milyon 489 bin TL ile Meting Raylı Sistemler+Met-Gün İnş+Eze İnş+Gökçe inşaat ortaklığından gelirken en yüksek teklifi 2 milyar 690 milyon TL ile DBH Yol+Gürbağ İnş+Yedigöze İnş.+ Teb Enerji ortaklığı verdi.

15.6 KİLOMETRELİK

Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların ulaşımlarını daha rahat ve konforlu sağlayabilmeleri için hizmetlerini sürdürüyor. Bu doğrultuda Gebze-Darıca arasında uzanacak 15.6 kilometrelik metro hattı için düğmeye basıldı. Yapım ihalesinin gerçekleşmesi ile önümüzdeki günlerde dev projeyi üstlenecek firma belirlenecek.

ULAŞIM 19 DAKİKA OLACAK

Gebze –Darıca arasında yapılacak metro ile Darıca, Gebze ve OSB’ler arasında ulaşım 19 dakikada sağlanacak. Hattın 14,7 kilometresi tünel 900 metresi hemzemin olarak yapılacak. 4 araçtan oluşan GoA4 sürücüsüz tam otomatik metronun kullanılacağı Gebze metro hattı 1080 yolcu kapasiteli olacak. Sürücüsüz metro 12 istasyonlu, 15,6 kilometrelik metro hattında sinyalizasyon ekipmanları sayesinde 90 saniye aralıklarla sefer yapmaya elverişli olacak.

 ARAÇ DEPOSU

Metro araçlarının her türlü bakım ve onarımına cevap verecek bakım onarım sahası ile araç deposu ve kontrol kumanda merkezi hattın sonundaki Pelitli bölgesinde yapılacak. Planlanan TCDD Gar istasyonu ile Marmaray ve Hızlı Tren üzerinden İstanbul başta olmak üzere diğer şehirler ile bağlantı sağlanacak. İlk istasyon olan Darıca Sahil İstasyonundan başlayacak olan yolculuk, 12. ve son istasyon olan OSB istasyonunda 19 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanacak.

SÜRÜCÜSÜZ METRO

Son teknolojinin kullanılacağı projede 4. Otomasyon düzeyinde bulunan (GoA4) tam otomatik sürücüsüz metro hizmet verecek. Yüksek performans, yüksek güvenilirlik ve düşük sefer aralıkları, düşük işletme maliyeti sürücüsüz, yolcu taleplerine daha iyi yanıt verebilme metroların cazibesi artırıyor.  Bu nedenlerden dolayı dünyada da geçişlerin başladığı tam otomatik metro sistemi Gebze- Darıca hattında da uygulanacak.

GÜNEŞ PANELİ TARLASI

Gebze metro hattının işletmeye başlamasıyla çevre kirliliğinin giderilmesi için kullanılacak maliyetler aşağıya çekilmiş olacak. Depo sahasında yapılacak olan 5000 metrekarelik güneş paneli tarlası ile işletmenin iç ihtiyaç için harcayacağı elektrik giderlerinin ortadan kaldırılması planlanıyor. Araç yıkıma ünitelerinin sularının tekrar tekrar kullanılması ile su tüketimi minimize edilerek gelecek nesillere yeşil bir dünya bırakma vizyonu oluşturuluyor.

Firmalar ve Teklifler

Meting Raylı Sistemler+Met-Gün İnş+Eze İnş+Gökçe İnşaat: 2 milyar 488 milyon 489 bin TL

Makyol İnş.+IC İçtaş İnş.+Astur İnş: 2 milyar 539 milyon 998 bin TL

Dalgıç Ray+ Metrostav inş+Tam Yap İnş+Fernas İnş.+İmaj Altyapı: 2 milyar 588 milyon 808 bin TL

DBH Yol+Gürbağ İnş+Yedigöze İnş.+ Teb Enerji: 2 milyar 690 milyon TL

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL