Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Gebze Kitap Fuarı Kapılarını Açtı | Kocaelide Bugün

Gebze Kitap Fuarı Kapılarını Açtı

Gebze Kitap Fuarı Görkemli Törenler Kapılarını Açtı     Gebze Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Gebze Kitap Fuarı, onur konuğu tarihçi-yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı ve binlerce Gebzeli kitapseverin..

Gebze Kitap Fuarı Kapılarını Açtı

Gebze Kitap Fuarı Görkemli Törenler Kapılarını Açtı

 

 

Gebze Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Gebze Kitap Fuarı, onur konuğu tarihçi-yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı ve binlerce Gebzeli kitapseverin katılımıyla gerçekleştirilen görkemli törenle kapılarını açtı

 

Gebze Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Gebze Kitap Fuarı, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirilen törenle kapılarını Gebzeli kitapseverlere açtı. Kent meydanında kurulan fuar alanında düzenlenen açılış törenine ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve fuarın onur konuğu tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın yanı sıra; Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, AK Parti Kocaeli Milletvekili Adayı Sadettin Hülagü, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, AK Parti Gebze İlçe Kadın Kolları Başkanı Habibe Yıldırım Çırak, Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş, ilçe protokolü üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı.

YAZARLARIMIZ VE KİTAPSEVERLERİMİZ HOŞ GELDİNİZ

Törende kısa bir selamlama konuşması gerçekleştiren ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Dokunup hissederek okuduğunuz satırların kıymetini hiçbir şey karşılamaz. Kitap fuarını açarak önemli bir ihtiyacı karşıladığımızı düşünüyoruz. Bugün buraya katılan değerli İlber Ortaylı hocamız nezdinde tüm yazarlarımızı kutluyorum. Kendilerine Gebze’mize hoş geldin diyoruz. Kültürümüze, sanatımıza, edebiyatımıza dair her türlü katkılarından dolayı şimdiden kendilerine şükranlarımızı arz ediyorum. Yine ayrıca bugün bu davete icabet ederek Gebze Kitap Fuarı’nda stant açarak bu kültürel faaliyete paydaş olan tüm yayınevlerimizi de kutluyoruz. İnşallah kitapseverlerle, yayınevlerini ve yazarları buluşturacağız, gönülleri buluşturacağız, hayalleri hedefleri aynı noktada birleştireceğiz. Gençlerimize, hayırlı olmasını temenni ederim. Asla vazgeçmeyin okumaktan, asla kitaba dokunmaktan vazgeçmeyin. Mutlaka okuyun, mutlaka yazılı belgeler üzerinden meseleyi anlamaya çalışın” ifadelerini kullandı.

  1. KİTAP FUARI SAĞLAM BİR BAŞLANGIÇ

Başkan Büyükgöz’ün ardından onur konuğu olarak fuar açılışına katılan Prof. Dr. İlber Ortaylı yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “2. kitap fuarı sağlam bir başlangıçtır. İki yüze aşkın yazarın cezpedilmesi ayrı bir başarıdır. Binden fazla başlıktan söz ediliyor. Bunlar küçük rakamlar değil. Çünkü Tanzimat devrindeki basın hayatı yani askeri kanunlar, romanlar hepsinin aşağı yukarı 30 bin civarında bir başlık olduğunu ifade etmemiz gerekiyor. Bu 250 bini bulmamıştı. Şimdi ise son 40 senede bu sayı artıyor. Eskiden 1 asırda ulaşılan başlık sayısı neredeyse bir 10 senenin içerisinde aşılmış vaziyette. Tercümeler öyle, o tercümeler daha esaslı yapılıyor. Ve asıl önemlisi dolaylı dilden yapılmıyor doğrudan doğruya yapılıyor.

AÇILIŞINIZ KUTLU OLSUN

Türkiye artık Rusçadan, Farsçadan, Hint dillerinden ve asıl önemlisi Latince ve Eski Yunanca’dan yapılan çevirilerle oluyor. Eskisi gibi Fransızca’dan, İngilizce’den ve Almanca’dan değil sadece. Şunu söylemek zorundayım. Hiçbir toplumda insanların yüzde onundan – onbeşiden fazlası sürekli kitap okumaz ve gençliğinde, ihtiyarlığında çok büyük kısmı gününü havayitla demeyeyim, başka bir havailikle geçirir. Mühim olan bir cemiyete yön verecek insanların yani yüzde onun yetiştirilmesidir. Bu gibi bir şeye gayret eden bu faaliyeti götüren, taşıyan insanlara, kurumlara son derece şükran duymak gerekir. Onun içinde bu kitap fuarını hazırlanmasında çalışanlara, çilekeş de olsa sıkılmadan yolunda devam eden yayınevlerine ve yazarlarımıza uzun ömürler diliyorum, başarılar. Açılışınız kutlu olsun.”

KÜLTÜRÜ TAŞIYAN HAZİNELERİMİZ

Tarihçi Ortaylı’nın ardından selamlama konuşması yapan Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit ise, “Kitaplar bizim insanlığın ve Türk Milleti’nin, kültürünü gelecek nesillere taşıyan hazinemiz. Kitaplarımız o kadar değerli ve o kadar kıymetli ki bizi bu değerle buluşturan değerli Belediye Başkanı’mıza, ekibine çok teşekkür ediyorum, ayrıca şeref konuğumuz İlber Hocama tekrar hoş geldiniz diyorum” ifadelerini kullandı. Gebze Kitap Fuarı 10 Mayıs’a kadar kitapseverleri 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanında kitapların büyülü dünyasıyla buluşturmaya devam edecek.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL