Gebze Kovalıdere Göleti’nde Su Tutulmaya Başlandı

İSU sanayinin kalbi olan Gebze’de seraların yoğun olarak bulunduğu kırsal alanların, su ihtiyaçlarını karşılamak adına başlattığı çalışmalar devam ediyor. İlçeye bağlı Cuma, Ovacık, Kadıllı, Denizli gibi bölgelerin sulama suyu ile..

Gebze Kovalıdere Göleti’nde  Su Tutulmaya Başlandı

İSU sanayinin kalbi olan Gebze’de seraların yoğun olarak bulunduğu kırsal alanların, su ihtiyaçlarını karşılamak adına başlattığı çalışmalar devam ediyor.

İlçeye bağlı Cuma, Ovacık, Kadıllı, Denizli gibi bölgelerin sulama suyu ile içme suyu ihtiyacının karşılanması için Ovacık Kovalıdere üzerinde gölet inşaatı çalışmalarına geçtiğimiz yılın sonunda başlanmıştı. Kil çekirdek ve kaya dolgu gövdeli olarak inşa edilen Ovacık Kovalıdere üzerinde yapılan göletin inşa çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Proje kapsamında yer alan ve 400 mm çapında çelik boru hattı kullanılarak 4 bin 550 metre uzunluğunda isale hattı ile 162 metre uzunluğunda dip savak imalatları tamamlandı. Gölette dolgu çalışmaları sürerken gövdenin yükselmesiyle birlikte su tutulmaya başlandı.

Ovacık Kovalıdere Göleti’nin, gövde yüksekliği 39,5 metre ve maksimum su seviyesinde yüzey alanı ise 305 bin m2 olacak şekilde tasarlanmıştır. 2019 yılının ilk aylarında tamamlanması hedeflenen Gebze Ovacık Kovalıdere Göleti 3 milyon m3 su kapasiteli olacaktır. Gölet ile birlikte 666 hektar alanın sulama ihtiyacı karşılanacak. Ayrıca, ihtiyaç halinde göletin suyu içme suyu arıtma tesisinde arıtıldıktan sonra bölgenin içme suyu temininde kullanılabilecektir. Göletin inşaatı 17 milyon liraya mal olacaktır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL