Gebze’de Coşkulu ‘FETİH ŞÖLENİ’

AGD (Anadolu Gençlik Derneği) tarafından her yıl düzenlenen 29 Mayıs İstanbul’un fethi programı bu yıl Gebze’de yapıldı. Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Saadet Partisi Genel Başkanı ve..

Gebze’de Coşkulu ‘FETİH ŞÖLENİ’

AGD (Anadolu Gençlik Derneği) tarafından her yıl düzenlenen 29 Mayıs İstanbul’un fethi programı bu yıl Gebze’de yapıldı.

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu ve AGD ve MGV Genel Başkanı Salih Turhan’ın katıldığı program için yurdun dört bir yanından gelenler Gebze Alaattin Kurt stadyumunu doldurdu.

Sinevizyon gösterileri,ezgi ve marşların yer aldığı programda İstanbul’un fethi canlandırıldı. Proğramın açılış konuşmasını yapan AGD Kocaeli Şube Başkanı Kemal Halıcı’dan sonra Saadet Partisi İl Başkanı Nurettin Çelik bir konuşma yaptı.

AGD ve Mgv Genel Başkanı Salih Turhan’ın konuşması ile devam eden programda kürsüye büyük bir çoşku ile gelen  Cumhurbaşkanı Adayı ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ““Coşkuyu akılla, kılıcı bilgiyle, heyecanı tecrübeyle birleştirmeyi başaranlar, büyük zaferlere imza atmışlardır. Unutmamalıyız ki, her Fatih’in bir Akşemsettin’i, her Osman Gazi’nin bir Şeyh Edebali’si vardır. İstanbul’un fethi, heyecanın yanında teknik, imanın yanında akıl olduğu için gerçekleşti. 600 çadırlık bir beylik, 600 yıl, cihana adalet götüren bir imparatorluğa dönüştü. İşte Anadolu Gençlik, bu medeniyetin varisidir. Gençler, bu toprakların geçmiş birikimini ve gelecek umudunu sizler temsil ediyorsunuz. Hiç şüpheniz olmasın. Yarınlar bizimdir. Yarınlar Anadolu Gençliğin, yarınlar Milli Görüş Gençliğinindir” dedi.

Daha sonra konuşan Saadet Partisi Yüksek İstişare kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk ““İstanbul’un Fethi tarihimizin en parlak sayfalarından biridir. Mekke’nin fethi insanlığın en önemli dönemlerinden biridir. Kudüs’ün fethi ise insanlık sayfasında özel bir yer alır. Bu fetih kutlamaları hepimizin kalbine heyecanı, azmi koymaktadır. İstanbul’un fethini gençlik şöleni olarak kutlarken Fatih Sultan Mehmet Han’ı gençliğin rol gösterici olarak kabul ediyoruz. Milli Görüş gençliği birbirine sıkıca kenetlenen, Allah’ın ipine sarılan sadıklardır. Allah hepsinden razı olsun” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL