Gebze’de Coşkulu Sünnet Şöleni

Gebze Belediyesinin gelenek haline gelen Sünnet Şölenleri bu yıl da coşkulu bir şekilde gerçekleşti. Gebze’de gerçekleşen Sünnet Şöleni 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda yapıldı. Şölen, çocuklar için düzenlenen özel..

Gebze’de Coşkulu Sünnet Şöleni

Gebze Belediyesinin gelenek haline gelen Sünnet Şölenleri bu yıl da coşkulu bir şekilde gerçekleşti.

Gebze’de gerçekleşen Sünnet Şöleni 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda yapıldı. Şölen, çocuklar için düzenlenen özel gösterilerle başladı. Çocuklar kendileri için özel olarak  düzenlenmiş olan sihirbaz, jonklör, uzun bacak, Nasrettin Hoca ve animasyon gösterileriyle gönüllerince coşkulu bir şekilde eğlenerek gösterinin tadını çıkardılar .

Gösterilerin ardından Sünnet Şöleni’nin açılış konuşmasını yapmak üzere Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker kürsüye davet edildi.

Başkan köşker şölen misafirlerini selamladıktan sonra açılış konuşmasına geçti ve şunları aktardı:

“24.cü kez düzenlemiş olduğumuz, tanışma, kaynaşma, ve coşku içerisinde  süren, 750 tane çocuğumuzun mürüvveti olan sünnet programımızı bugün gerçekleştiriyoruz. İnşallah çocuklarımızın sünnetlerini sıkıntısız ve sağlıklı bir şekilde tamamlarız. Rabbim, büyüdükleri zaman başka bir mürüvvetlerini de görmeyi nasip etsin. Bugün bu organizasyonla onların sevincini hep birlikte paylaşıyoruz.  Hayırlı olsun.’’dedi.

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN UNUTULMAZ BİR GÜN OLACAK

Konuşmasını bitiren Adnan Köşker’in ardından protokol konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Gebze Halkını selamlayarak, “ ’Çok kıymetli Gebzeli kardeşlerim, sünnetimiz hayırlı olsun. Bir erkek çocuğunun hayatında en önemli unutulmaz günlerden bir tanesi sünnet merasimidir. Şimdiki çocuklar çok şanslı bizim zamanımızda sünnet merasimleri düzenlenmezdi. Böyle varlıklı bir zamanda olduğumuz için Allaha şükredelim. Evlatlarımıza daha güzel bir Türkiye daha güzel bir Kocaeli bırakacağız. Onlar her şeyin en güzeline layık. Gebze Belediye Başkanı’na ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum ve böyle mübarek bir iş yaptıklarından dolayı onları tebrik ediyorum. Bu çocuklarımız için unutulmaz bir anı olacaktır. Allah evlatlarımızı peygamberimiz Hz Muhammed (sav)’ i örnek alarak büyüyen hayırlı evlatlar eylesin. Allaha emanet olun.’’ İfadelerini kullandı.

SÜNNET ÇOCUKLARINA  BİSİKLET HEDİYE EDİLDİ

Konuşmaların bitiminin ardından sünnet çocuklarına hediye takdimi yapmak üzere Başkanları ve Başkan yardımcıları, AK Parti İlçe Başkanı İrfan Ayar ve Meclis Üyeleri sahneye davet edildi.

Çocuklara bisiklet hediye edildi. Hediye dağıtıldıktan sonra Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker önderliğinde kortej yürüyüşü yapıldı. Çoban Mustafa Külliyesi’nde son bulan yürüyüş ardından Mevlid-i Şerif okundu. Fatih Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu, İmam Hatip Liseler arası Kur’an-ı Kerim güzel okuma 2016 Türkiye birincisi Sefa Muslu, Mustafa Paşa Camii Görevlileri Adem Akbaş, İrfan Tatlı, Mustafa Duran, Mehmet Güneş’in okuduğu Kur’an tilavetinin ardından sünnet şöleni ikramlarla sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL