Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Gebze'de Cumhuriyet Bayramı coşku ile kutlandı | Kocaelide Bugün

Gebze’de Cumhuriyet Bayramı coşku ile kutlandı

Gebze’de Cumhuriyet Bayramı coşku ile kutlandı. Önceki gün gerçekleşen çelenk sunma töreni ile başlayan programlar Kaymakamlık Makamında tebrikat ardından Kavak Caddesinde tören geçişi ve kutlama programıyla devam etti.            Kaymakamlık..

Gebze’de Cumhuriyet Bayramı coşku ile kutlandı
Gebze’de Cumhuriyet Bayramı coşku ile kutlandı.
Önceki gün gerçekleşen çelenk sunma töreni ile başlayan programlar Kaymakamlık Makamında tebrikat ardından Kavak Caddesinde tören geçişi ve kutlama programıyla devam etti.
           Kaymakamlık Makamında gerçekleşen Tebrikat töreninde ilk olarak Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker kurum müdürleri ile bayramlaştı. 
        Tüm protokolün katıldığı programda öğrencilerin gerçekleştirdiği gösteriler izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Programda Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ile  okulları ve halkı selamladı. Burada bir konuşma gerçekleştiren Kaymakam Güler;
“Aziz Şehitlerimizin Kıymetli yakınları, Değerli Gazilerimiz Değerli Vatandaşlar Kıymetli mesai arkadaşlarım… Değerli Öğretmenler, Sevgili Öğrenciler.
Millet olarak istiklalimiz ve istikbalimiz için gerçekleştirdiğimiz, tarihimizin en büyük mücadelesi olan kurtuluş savaşını zaferle taçlandırıp Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim diyerek milletimize armağan ettiği cumhuriyetimizin 95.yılını milli birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın engin onurunu milletçe hep birlikte paylaşıyoruz.
Aziz Şeritlerimizin mübarek kanlarıyla sulanarak bizlere vatan olan bu topraklarında hür ve bağımsız olarak, birlik ve beraberlik İçerisinde yaşamanın her zaman bir bedeli olmuştur ve olmaya da devam edecektir. İşte bu bedel milletimizin kahraman evlatlarının aziz canları ve mübarek kanlarıdır
Bu vesile ile ;
Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bu kıymetli vatanın hürriyet, istiklal ve istikbali için hayatlarını feda etmiş,  şehitlik mertebesine ulaşmış şehitlerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyor, kahraman gazilerimizden hayatta olanlara sağlıklı uzun ömürler vefat etmiş olanlara ‘ da rahmetler diliyorum.
 Bu duygu ve düşüncelerim ile aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.
Milletimiz çok büyük bir fedakârlıkla yürüttüğü bağımsızlık mücadelesi sonunda, millet iradesini esas alan, milletin kaderini ve geleceğini milletin kendisinin belirleyeceği bir yönetim şekli olan cumhuriyet yönetimini kabul etmiştir.
19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Milli mücadele meşalesini yakan Gazi M. Kemal Atatürk kurtuluş mücadelesinde Amasya’dan Erzurum’a oradan Sivas’a giderek topladığı vatansever bölge insanları ile kongreler yapmış, kararlarlar alıp ve yayımladığı genelgeler ile bu çalışmasını sistemli bir milli mücadele haline dönüştürmüştür.
27 Aralık 1919’da silah arkadaşları ile Ankara’ya gelen Gazi Mustafa Kemal tüm hazırlıkları tamamlayarak 23 Nisan 1920’de Millet Meclisini toplamış ardından geçen süre içerisinde gerekli hazırlıkları yapıp 29 Ekim 1923’te Cumhuriyeti ilan ederek Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurmuştur. M. Kemal’in kendi deyimi ile ‘’Türk milletinin karakterine en uygun olan idare şekli Cumhuriyet’’ ilan etmiştir.
Millet egemenliğine dayanan Cumhuriyet idaresi Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkese hiçbir etnik ve dini ayrım yapılmaksızın eşit hak ve hürriyetler tanımıştır ve bunları yasalar ile teminat altına almıştır.
Büyük bir imparatorluktan Cumhuriyete doğru giden yolu çok iyi bilmek, kavramak analiz etmek ve her daim hafızalarımızda canlı tutmak mecburiyetindeyiz. Çünkü bu süreç Büyük devletimizin bekası ve milletimizin geleceği, huzur ve refahı açısından çok önemli bir derstir. Cumhuriyetimizin tüm varlık ve değerleri ile yaşatılması hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğu olmalıdır.
Bugün ülkemiz sadece bölgemizde komşularımız, din kardeşlerimiz için değil dünyadaki mazlum milletlerinde umut ışığı ve rol modeli olmuştur. Gelişen ve değerini her gün biraz daha artıran Türkiye Cumhuriyeti Devleti dünya üzerinde küresel bir güç olmuş ve sözü dinlenen bir devlet olma yolunda çok büyük mesafeler almıştır.
Kıymetli gençler; aydınlık yarınlarımızın teminatı ve geleceğimiz sizsiniz. Sizlere ülkemizin gelişme ve kalkınmasında büyük vazifeler düşmektedir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma idealini siz yaşatacak ve gerçekleştireceksiniz.  Ülkemizin ekonomik gelişimini ve kalkınmasını tam anlamıyla gerçekleştirmiş, dünyada ve bölgesinde büyük ve lider bir ülke olarak istenilen hedeflere ulaşması hepimizin kuşkusuz en büyük hedefi ve idealidir. Bu hedefler doğrultusunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yüceltecek ve yükseltecek sizsiniz.” Öğüdünü kendimize rehber edinin ve lütfen çok çalışınız.
İnanıyorum ki bu iman ve azim sizde var oldukça devletimiz cumhuriyetimizin yüzüncü yılı olan 2023 yılında dünyanın en güçlü ve lider ülkeleri arasında yerini alacaktır.
 Bizler bu coğrafya üzerinde farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada tutan ve yaşatan büyük ve köklü bir medeniyetin mirasçılarıyız. Ülkemiz; üzerinde bulunduğu coğrafi bölge jeopolitik konumu itibari ile tarihinin her döneminde savaşlara çatışmalara sahne olmuş, her zaman politik, stratejik ve ekonomik bir cazibe merkezi olmuştur. Bu topraklar üzerinde her dönem iç ve dış düşmanlarca hesaplar yapılmış ve oyunlar oynana gelmiştir.
Bize emanet edilen, her karışında aziz şehitlerimizin büyük hatırası ve kanı olan bu güzel vatan toprakları tarihi boyunca birçok zorluğa, saldırılara, çeşitli işgal girişimlerine maruz kalmış bu girişimleri milletimiz her defasında bertaraf ederek büyük zaferlerle taçlandırmıştır
Milletimizin en son karşı karşıya kaldığı 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşadığımız ihaneti, istiklalimize ve istikbalimize kastetmek isteyen hain FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ ve onun işbirlikçileri olan iç ve dış düşmanları milletimizin imanından aldığı vatan sevgisi, bir ve beraber olma ideali sonucunda tarihin sayfalarına gömülmüştür. Biz bu zaferle milli ve manevi duygularımıza uzanan elleri kıracağımızı, milli değerlerimizi ve mukaddesatımızı canımız pahasına koruyacağımızı dost düşman tüm dünyaya göstermiş bulunmaktayız.
 Bu duygu ve düşüncelerle, 95.yıldönümünde bütün halkımızın, cumhuriyetimizin yılmaz bekçisi gençlerimizin ve tüm milletimizin Cumhuriyet bayramını kutlar aziz şehitlerimize rahmet ve şükranlarımı sunarım.” dedi.
Program; şiir sunumu, koro, folklör gösterileri, müzikli gösteriler, dereceye giren öğrencilere protokol tarafından hediyelerinin takdimi, resmi geçit töreni ile son buldu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL