Gebze’de Gönül Köprüleri Kurdular

Yavuz Çifti Gebze İlçemizde Gönül Köprüleri Kurdu Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, “Gönülden Gönüle” projesi kapsamında toplumun dezavantajlı kesimine yönelik yapılan hane ziyaretlerini bugün de Gebze ilçemizde devletin..

Gebze’de Gönül Köprüleri Kurdular

Yavuz Çifti Gebze İlçemizde Gönül Köprüleri Kurdu

Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, “Gönülden Gönüle” projesi kapsamında toplumun dezavantajlı kesimine yönelik yapılan hane ziyaretlerini bugün de Gebze ilçemizde devletin şefkat elini hissettirmeye devam ettiler.

Şehit Yakınları ve Gazilerimiz Ziyaret Edildi

 Şehitlerimizin emanetleriyle bir araya gelen ve onlara özel bir ilgi gösteren Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz; Gebze ilçemizin farklı mahallelerinde ikamet eden Şehitlerimiz; Piyade Er Mülazım Karatay, Jandarma Uzman Çavuş Polat Özbek ve Piyade Çavuş İzzettin İnceoğlu’nun ailelerini ziyaret ettiler.

Şehitlerimizin emanetlerine bir ihtiyaç ve taleplerinin olup olmadığını sorarak sabırlar dileyen Yavuz Çifti, “Bu vatan uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyoruz. Bizler aziz şehitlerimizin büyük fedakarlıkları sayesinde ülkemizde huzur ve güven içerisinde yaşayabiliyoruz. Allah sabırlar versin. Şefaatine nail eylesin.” diyerek, Mübarek Ramazan ayının huzur ve sağlık içerisinde geçirilmesi temennisinde bulundular.

Bağımsızlığımızın, egemenliğimizin, ulusal birliğimizin ve Cumhuriyetimizin onurlu sembolleri olan Gazilerimizin gönlünü almayı ihmal etmeyen, hal ve hatırlarını sorarak hayır dualarını alan Vali Yavuz; Gazilerimiz Deniz Kılıç, Muhammet Aydın ve Ali Cibil’i ziyaret ettiler. Gaziliğin onur ve şerefini yaşayan gazilere her zaman borçlu olduklarını belirten Vali Yavuz: “ Şehitlerimiz de Gazilerimiz de bu aziz vatan uğruna canlarını hiçe sayan kahramanlarımızdır, yalnızca ailelerinin değil tüm milletimizin evlatlarıdır. Sizleri seviyoruz.” diyerek, sağlıklı bir ömür temennisinde bulundu.

Dualar eden, mutlulukları yüzlerinden okunan gazilerimiz ve şehit aileleri: “Devletimizin ve sizlerin her zaman yanımızda yer aldığını bilmek bizleri onurlandırmaktadır. Devletimiz ve sizler bizleri biran olsun yalnız bırakmadınız, Rabbim devletimize ve milletimize zeval vermesin.” diyerek Vali Yavuz’a, her zaman yanlarında olup kendilerini yalnız bırakmadıkları için memnuniyetlerini belirttiler.

İhtiyaç Sahibi Aileler de Unutulmadı

Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, Ramazan ayının yardımlaşma ve paylaşma ayı olması nedeniyle özellikle bu ayda sıkıntı ve darda kalan bir aile kalmaması için ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret ederek kimsesizlerin kimi olmaya devam ettiler.

Gazilerimize yapılan ziyaretlerin ardından Yavuz Çifti, Gebze ilçesinde Yetim, Yaşlı, Engelli ve ekonomik yoksunluk içinde bulunan 19 aileyi evlerinde ziyaret ederek Ramazan aylarını kutladı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yardımları ile geçimini sağlayan ailelerin yaşadıkları sıkıntı ve sorunları dinleyen Vali Seddar Yavuz, yapılması gerekenler noktasında gerekli talimatları verdi.

Her gün bir ilçemizde bize ihtiyacı olanların kapısını çalacağız diyen Vali Yavuz: ““Gönülden Gönüle” projemiz kapsamında toplumun dezavantajlı grupları dediğimiz Şehit aileleri, gaziler, engelliler, yaşlılar, yetim ve öksüzler, ekonomik yoksunluk içinde bulunan vatandaşlarımızı eşim Selda Hanım ile birlikte ziyaret ederek gönül köprüleri kurmaya devam edeceğiz.” dedi.

Ziyaretleri esnasında karşılaştığı vatandaşlarla muhabbette bulunan, Ramazan aylarını kutlayan Yavuz Çifti, kendilerini sevinçle karşılayan çocuklarla da bir süre sohbet ettiler. Çocukların bu sevgilerine karşılıksız kalmayan Yavuz Çifti, onlara çeşitli armağanlar vererek sevindirdi.

Yavuz Çifti Osman Hamdi Bey Evi ve Müzesini Ziyaret etti.

Gebze ilçemizdeki hane ziyaretlerinin ardından Yavuz Çifti, Büyük Türk müzecisi ve ressamı  Osman Hamdi Bey tarafından Gebze-Eskihisar Köyü’nde, 1884 yılında köşk, resimhane, kayıkhane ve müştemilat olarak yaptırılan Hamdi Bey Evi ve Müzesini ziyaret ettiler.

 Restorasyon çalışmaları devam eden Hamdi Bey Evi ve Müzesini ziyarette Yavuz Çiftine Gebze Kaymakamı Mustafa Güler eşlik etti. Restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen ve müzeyi gezen  Vali Yavuz, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL