Gebze’de karne dağıtım töreni 50. Yıl Chrysler Ortaokulunda

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan 2018/2019 Eğitim Öğretim yılının 1. Dönem sonu karne dağıtım töreni için 50. Yıl Chrysler Ortaokulunda öğrenci, öğretmen ve velilerle..

Gebze’de karne dağıtım töreni 50. Yıl Chrysler Ortaokulunda
Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan 2018/2019 Eğitim Öğretim yılının 1. Dönem sonu karne dağıtım töreni için 50. Yıl Chrysler Ortaokulunda öğrenci, öğretmen ve velilerle bir araya geldi.
        Programda konuşma yapan Kaymakam Mustafa Güler:
       “Sevgili yavrularımız karnelerinizi dağıtmak üzere bugün okulunuza İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ile beraber konuk olduk. Bir eğitim dönemini geride bıraktınız. Bugün karneleriniz de zayıf not olması büyük bir sorun teşkil etmemelidir. İkinci dönem düzeltmek için fırsatınız olacak. Tatilde bol bol gezip stres atacaksınız ve ikinci döneme hazırlıklı bir şekilde başlayacaksınız. Burada velileriniz de sizinle birlikte karne heyecanını yaşıyorlar, aramızdalar.
        Değerli veliler çocuklarımızı yetiştirirken onları hayata hazırlarken dikkat etmemiz gereken hususlar  var. Çocuklarımızın aldıkları eğitim tek başına yeterli değil. Onları merhametli, doğru sözlü, güzel ahlaklı, vatanını milletini seven bir insan yapamazsak bilginin tek başına bir faydası olmaz. Dolayısıyla bizim en temel yapımız; ahlakımız, edebimiz, ilmimiz, irfanımız, milli ve manevi değerlere olan saygımızdır. Bilgi ile fen ile beraber hepsini harmanlayıp çocuklarımızı en güzel şekilde geleceğe hazırlayacağız.
Hiçbir zaman çocuklarımız yalan söylemeyecek, kötü huy ve ahlak sahibi olmayacak, çocuklarımız haksızlığa karşı sessiz kalmayacak, yaşanan tüm yanlışlara karşı eliyle, diliyle, kalbiyle mücadele edecek evlatlar yetiştirmemiz lazım. Bu bizim en başta gelen asli görevlerimizdendir.
        Kıymetli yavrularımızın eğitimi konusunda emek çeken öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Velilerimiz okullar ile irtibatı asla kesmesinler. Çocuklarımızın üzerinde gördüğümüz farklı değişimleri, yanlış tutum ve davranışları rehber öğretmenlerimiz ile birlikte analiz edelim. Çocuklarımızda yanlışa doğru bir yönelim var ise bunu el birliği ile düzeltmemiz lazım.
       Değerli veliler; bizim en değerli varlıklarımız evlatlarımızdır. Onları tüm tehlikelere karşı koruyup kolluyoruz. Fakat bir yanlışı da sıklıkla yapıyoruz. “Ben sıkıntı çektim evladım çekmesin” düşüncesi ile onları bir fanus içinde büyütüyoruz. Çocuklarımız fanustan çıktıkları zaman hayatta başarısız oluyorlar. Onları çok sıkarak birazda yanlış yapıyoruz. Çocuklarımıza sokağın tehlikeli yanlarını ve kötü yanlarını anlatmalıyız. Onlara küçük sorumluluklar yükleyerek hayatın gerçek yönlerini de görmelerini sağlamalıyız. Çocuklarımız hem iyiyi hem kötüyü görecek ve mukayese etmeyi öğreneceklerdir. En basit şekli ile ortaokula giden bir kızımız makinede çamaşır yıkamayı, hangi kumaş hangi derecede yıkanır öğrenecek erkek çocuklarımız sofra kurmayı ailesine yardım etmeyi öğrenecek ve hayatı bir şekilde öğrenerek yardım bilinci gelişecektir. İlerleyen yaşlarda aile kurduklarında bilinçli aileler kurmuş olacaklar ki toplumumuzun gelişmesine katkı sunabilsinler.
        Tatilde çocuklarımıza bol bol sıla-ı rahim yaptırmalıyız. Görmediği akrabalarımıza götürmeli aile içi bağlarını güçlendirmeliyiz. Önceki yıllarda kalabalık aileler, güçlü bağlar vardı şimdi etkileşimin zayıflaması ile çekirdek aile yapısına döndük. Etkileşim şimdi teknolojinin gelişmesi ile birlikte biraz daha azaldı. Çocuklarımızın bilgisayar, tablet gibi teknoloji ile aşırı haşır neşir olmasının önünü açarsak mukayese gücünü yitirmesine sebep oluruz. Ailelerimiz çocuğunun eline tableti bilgisayarı verip kendi rahatını ön planda tutuyor. Bu yaptığımız en büyük yanlışlardan biridir.
        Çocuklarımız şimdi karnelerini alacaklar. Bu sadece onların karnesi değil bu hepimizin karnesidir. Ailenin, öğretmenlerin, müdürlerin, yöneticilerin, çevremizin ve devletimizin karnesidir. Çocuğumuzun karnesinde zayıf varsa kızmadan, bağırmadan sebebini analiz etmemiz, bilmemiz gerekir. Çocuğa bağırarak, şiddet göstererek, hakaret edip aşağılayarak, kızarak iyi bir iş yapmış sayılmayız.
        Kıymetli çocuklarımıza, değerli öğretmenlerimize, okul müdürümüze ve ailelerimize iyi bir tatil geçirmelerini diliyor hepinizi Allah’a emanet ediyorum.” Dedi.
        Karne dağıtımı için sınıflara geçen Kaymakam Mustafa Güler öğrencilerle sohbet ederek başarılar diledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL