GEDOSK’tan 30 Ağustos Etkinlikleri

Gebze Dağcılık ve Doğa Sporları Kulubü GEDOSK  Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Bilmez 30 Ağustos 2021 zafer bayramı etkinlikleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. GEDOSK  Başkanı Orhan Bilmez “27 Ağustos cuma gecesi saat 23.30..

GEDOSK’tan 30 Ağustos Etkinlikleri

Gebze Dağcılık ve Doğa Sporları Kulubü GEDOSK  Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Bilmez 30 Ağustos 2021 zafer bayramı etkinlikleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

GEDOSK  Başkanı Orhan Bilmez “27 Ağustos cuma gecesi saat 23.30 da, Gebze’den 15 Doğaya ve Dağlara gönül vermiş arkadaşımızla aracımıza binerek Niğde’nin Çamardı ilçesinde bulunan Çukurbağ köyüne doğru yola çıktık. Yaklaşık 9 saat yolculuktan sonra Çukurbağ köyüne ulaşarak, katırcı Ahmet abimizin Taurus Guest House pansiyonunda, sabah kahvaltımızı yaptıktan sonra, köy bakkalında son eksikliklerimizi giderdik ten sonra, aracımızla karayalak kamp alanına ulaştık. Oradan Emler ve Karasay zirvesi yapacak olan 10 arkadaşımız ana kamp yüklerini Mehmet Şenol’un katırlarına vererek, zirve çantalarıyla, saat 12.00 da Metin Şahin liderliğinde 3400mt bulunan çelikbuyduran kamp alanına doğuru yürümeye başladılar, yaklaşık 6 saatlik bir intikalin sonunda kamp alanına varıp bir sonraki gün yapacakları zirveler için çadırlarında istirahat’e geçtiler.

(Büyük Demirkazık zirvesi yapacak olan 5 arkadaşımız karayalak kamp alanında kalarak, gün içinde ip eğitim ve aklimilasyon çalışmalarından sonra dinlenmeye geçtiler.

Bdk ekibi gece saat 03.00 saatinde karayalak kamp alanından Ali Uzunova liderliğinde, narpuz vadisi oradan kızılçarşak sırtından külaha ulaşarak, klasik rotadan çıkarak saat 10.30 sularında zirvede zafer bayramı kutlaması sebebiyle bayrak ve flamalarını açarak istiklal marşımızı okunduktan sonra inişe geçtiler. Dönüş rotası aynı istikametten saat 18.30 gibi karayalak kamp alanına ulaşarak tamamlamışlardır.)

(Emler ve Karasay zirve yapacak olan arkadaşlarımız sabah saat 04.00 da çelikbuyduran kamp alanından Emler zirveye hareket ederek 1 buçuk saat sonunda emler zirvede Güneşi selamlayarak coşkulu bir kutlama gerçekleştirdikten sonra 50 dk bir inişle çelikbuyduran kamp alanına ulaşıp yarım saat bir molanın ardından, saat 9.00da Karasay zirveye doğru hareketle saat 11de zirveye ulaşarak, zirve keyfini yaşadıktan sonra kapm alanına indikten sonra, kamp yüklerini katırlara vererek, ana kamp alanı olan karayalak bölgesine saat 15.30 gibi ulaşarak zirve faaliyet ini tamamlayıp, Bdk ekibindeki arkadaşlarını bekledikten sonra, saat 19.30 gibi iki ekibin bir araya gelmesiyle, kamp yükleri araca yüklendikten sonra, pansiyona geçip dinlendikten sonra ertesi sabah saat 9.00 ‘da dönüp dağlara şükranlarımızı sunup, aracımızla bölgeden ayrıldık, öğle saatlerinde yol güzergahımız da olan Aksaray bölgesinde bulunan Ihlara vadisine uğrayıp, tarihi doku içerisinde bulunan dere içinde bir mühlet yürüyüp, yorgun ayaklarımızı serin suda çaylarımızı yudumlayıp dinlendikten sonra, başlangıç noktamız olan Gebze’ye saat 22.30 ulaşarak, her zaman olduğu gibi Doğada sadece ayak izlerimizi bırakarak faaliyetimizi sona erdirdik. Bizimle birlikte Dağ faaliyetine katılım sağlayan dostlarımızı tebrik ederiz.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL