“Gelin bu 1 Mayıs bir milat olsun”

Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Mustafa Türel, 1 Mayıs dolayısıyla bir mesaj yayınladı. “Bu 1 Mayıs, emeğin ve alınterinin hakkını almasına vesile edilsin!” diyen Türel, 1 Mayıs’ın “1 güne mahsus sosyal medya..

“Gelin bu 1 Mayıs bir milat olsun”

Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Mustafa Türel, 1 Mayıs dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

“Bu 1 Mayıs, emeğin ve alınterinin hakkını almasına vesile edilsin!” diyen Türel, 1 Mayıs’ın “1 güne mahsus sosyal medya güzellemeleri ile geçiştirilmemesi” gerektiğini söyledi.
Başkan Türel mesajında şu ifadelere yer verdi:

“1 Mayıs’ın arefesindeyiz.

Esasen, tek güne sıkıştırılmış bir anlayışı kabul etmiyoruz. Emeğin, alınterinin, işçi kardeşlerimizin üzerine 365 gün titrenmesi gerektiğine inanıyoruz. Ancak yine de bazı şeyleri söyleyebilmek adına, bunu bir fırsat olarak değerlendirmek istiyoruz.

Emeğin, alınterinin, helal kazancın simgesi olmasını istediğimiz bir günü, her yıl olduğu gibi, bu yıl da kutlayacağız.

Zor günler geçirdiğimiz bu dönem, her yıl ki Taksim’de miting yapılacak-yapılmayacak çekişme ve polemiklerini ortadan kaldırdı gibi görünüyor.

İnşallah bu sıkıntılı dönem, gerçek gündeme dönmek, emeği konuşmak, emekçinin derdiyle dertlenmek adına bir fırsat olur.

Cambaza bak siyaseti ile görmezden gelinen iş kazaları, maden faciaları, adeta sefalete mahkum eden asgari ücret, normalleşen sigortasız emekçiler, işçilere koronavirüs bulaşırsa biz karışmayız diyecek kadar umursamaz tavır ortaya koyanlar, sadece bir güne mahsus sosyal medya güzellemeleri ile geçiştirilmemeli!

Alınterinin önemini bilenler,

Alınterinin karşılığının verilmesini önemseyenler samimi bir tavır ortaya koymalılar.

Emeğe hak ettiği değeri veren, bunu bir lütuf olarak görmeyen, iş güvenliğini ve işçi sağlığı ile ilgili atılması gereken adımları olmazsa olmaz olarak addeden bir hareketin mensupları olarak buradan sesleniyoruz;

Gelin bu 1 Mayıs bir milat olsun.

Koronavirüsün birçok şeyi anlamsız kıldığı bugünler, hepimize ders olsun.

Emekçilerin ailelerine karşı boyunları bükülmesin.

Çalışarak kazandıkları, insanca yaşamalarına vesile olsun.

İşçinin ücreti alınteri kurumadan ödensin. Ücretleri ödenmemezlik edilmesin.

İşveren işçisine yediğinden yedirsin, giydiğinden giydirsin, onlara güçlerini aşan yükler yüklemesin! Ağır iş yükler ise bizzat yardım etsin…

Bu 1 Mayıs, emeğin ve alınterinin hakkını almasına vesile edilsin!”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL