Geliştirme desteği almaya hak kazandılar

GTÜ Öğrencilerine İHA Geliştirme Desteği GTÜ öğrencileri, TÜBİTAK İnsansız Hava Araçları Yarışması’na kabul edilerek geliştirme desteği almaya hak kazandı. GTÜ öğrencileri yarışmasında ilk aşamayı başarı ile geçti. Türkiye Bilimsel ve..

Geliştirme desteği almaya hak kazandılar

GTÜ Öğrencilerine İHA Geliştirme Desteği

GTÜ öğrencileri, TÜBİTAK İnsansız Hava Araçları Yarışması’na kabul edilerek geliştirme desteği almaya hak kazandı. GTÜ öğrencileri yarışmasında ilk aşamayı başarı ile geçti.

Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumunca (TÜBİTAK)  tarafından3 Şubat – 30 Nisan 2020 tarihleri arasında yapılan, Döner Kanat ve Sabit Kanat kategorilerinde düzenlenecek 5. Uluslararası İnsansız Hava Araçları(İHA) Yarışması başvuru sürecinde,  Gebze Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Kulübü ikisi sabit, üçü döner kanat olmak üzere toplam 4 takım ile başvurusu kabul edilen 336 takım arasında yerini aldı.  16 Şubat – 30 Nisan 2020 tarihleri arasında gönderilen Kavramsal Tasarım Raporları, TÜBİTAK UAV 2020 Danışma ve Değerlendirme Kurulu tarafından incelendi, ön elemeyi geçen takımlar 30 Mayıs Cumartesi günü TÜBİTAK UAV 2020 resmi web sitesinden duyuruldu. Gebze Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Kulübü bünyesinde Sabit Kanat Kategorisi için hazırlanan GTÜ Semruk Takımı, Döner Kanat Kategorisi için hazırlanan GTÜ Nova, GTÜ Kelebek, GTÜ Aves Takımları 2020 TÜBİTAK İHA Yarışmasında Kavramsal Tasarım Raporlamasını başarılı bir şekilde geçti. Yarışma TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Gaziantep Alleben Göletinde 15-20 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL