Eğitim Güncel Manşetler

‘’Gençlerimiz için yeni bir model geliştirdik’’

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kocaeli İl Temsilcisi olarak iki yıl süreyle bu görevi sürdüren Yusuf Yazıcı ve görevi yeni..

‘’Gençlerimiz için yeni bir model geliştirdik’’

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kocaeli İl Temsilcisi olarak iki yıl süreyle bu görevi sürdüren Yusuf Yazıcı ve görevi yeni devralan Muhammet Hanefi Akbulut’u makamında kabul etti. Gençlik üzerine sosyal sorumluluk alarak önemli hizmetleri gerçekleştiren TÜGVA’nın yeni il temsilcisi Muhammet Hanefi’ye çalışmalarında başarılar dileyen Karaosmanoğlu, iki yıl süren TÜGVA başkanlığı dönemi boyunca çocuklar ve gençler için gösterdiği emek ve gayretler için Yusuf Yazıcı’ya teşekkür etti.

“HAYIRLI İŞLERDE YARIŞIYORUZ”

TÜGVA İl Temsilciliği görevini devreden Yusuf Yazıcı da buluşmada, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na TÜGVA’nın çalışmalarına göstermiş olduğunu hassasiyet ve desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunarak bir plaket de takdim etti. Görüşmede, ‘’Gençlik için hayırlı çalışmalara devam edeceğiz’’ diyen Karaosmanoğlu, “Diriliş Kampımız,  Bilim Merkezimiz ve SEKA Kâğıt Müzemiz bir hayırlı ve güzel hizmetlerdir. En önemlisi bunların hepsini ve daha fazlasını bünyesine alan Kılavuz Gençlik Projemiz bir hayırdır. Bu kapsamda; 2015 yılında açtığımız Kocaeli Bilim Merkezi’nde hem gençlerimize tecrübe ederek öğrenme fırsatı sunduk, hem de yerli bilimsel düzenekler üretmeye başlayarak, bilgi ve bilginin araçlarını üretmede yeni bir model geliştirdik” ifadelerini sarf etti.

“KENDİ ÇAĞINI KURACAK BİR GENÇLİK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

‘’Kocaeli Bilişim Vadisi, Türkiye’nin zamanı yakalama çabalarında bir model olarak Allah’ın izniyle yakın zamanda hizmete girecek’’ vurgusu da yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Hayırda yarışma misyonumuzu daha da güçlendirmek istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak Kılavuz Gençlik Modeli’ni kendi çağını kuracak bir gençliğe hizmet etmek için geliştirdik. Bilgisayar okuryazarlığından başarıyı teşvik programlarına, modern ve millî değerlerin kökleştirilmesinden bilgiyi üretme ve geliştirmeye, gençlerin sosyolojik varlığını güçlendirmekten müzik ve spor kabiliyetlerinin geliştirilmesine, okulda verilen derslerin takviye edilmesinden anne baba ve çevre ilişkilerine kadar. Birçok başlık altında, onlarca çalışma yapıyoruz. Hedefimiz; ahlâklı ve inançlı, bilgili ve başarılı, spor ve sanatla ilgilenen gençlerin yetişmesidir” şeklinde konuştu.

“GENÇLERLE BİRLİKTE BİR ÇAĞ KAPADI, YENİ BİR ÇAĞ AÇTI”

‘’Uzun süre öğretmenlik, 30 yıldır siyaset yapan bir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, Kocaeli’de yaptığınız en önemli iş nedir diye soracak olursanız? Tereddüt etmeden, gençlik hizmetleridir diyebilirim’’ vurgusu yapan Karaosmanoğlu, “Peygamber Efendimiz 20 yıl gibi bir sürede, dünyanın gördüğü en büyük değişimi gerçekleştirirken, yanındaki gençlerle beraberdi. Kızlarını diri diri gömen bir kavimden, medeniyetin kelime anlamını oluşturacak bir millet çıkardı. Fatih Sultan Mehmet Han, İstanbul’u fethederken bıyıkları henüz terlemiş bir gençti. Emrindeki gençlerle birlikte bir çağ kapadı, yeni bir çağ açtı. Gemilerin karadan yürütülmesi ancak genç akılların işi olabilirdi” ifadelerini sarf etti.

“MEDENİYETİMİZ KARAMSARLIKTAN DEĞİL UMUTTAN BESLENİR”

Üstat Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş’un nereden geleceğini işaret ederken, Asım’ın nesli olan gençlerden bahsettiğini de sözlerine ekleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Medeniyetimizin gençlere bakışı, güvensizlikten değil güvenden, karamsarlıktan değil umuttan, durdurmaktan değil teşvik etmekten, durağanlıktan değil değişimden, statükodan değil yenilik ve yenilenmeden beslenir. Hali hazırda da Türkiye’yi yöneten irade, 20 yıl önceki bu ülkenin idealist, inançlı gençliğidir. Ülkemizi, mazlum milletlerin ve coğrafyamızın umudu haline getiren bu iradedir” dedi.

“DEVLETİMİZİN BİRİMLERİ VE STK’LARIMIZLA BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ”

‘’Bugün yaklaşık 30 milyon pırıl pırıl gencimiz var’’ diyen Karaosmanoğlu açıklamalarını şu şekilde tamamladı; “Bir ülke için bundan daha büyük bir zenginlik olamaz. Bu gençler, geçmişimizdeki gençlerden aşağı kalacak gençler değildir. Hayır yarışında, kendilerinden öncekileri inşallah geride bırakacaklar. Onlara kılavuzluk yapmak için bize çok iş düşüyor. Nasıl bir toplumsal doku, nasıl bir gençlik politikası, nasıl bir uygulama, nasıl genç bir dil inşa etme konularını STK’larla birlikte herkesin kolaylıkla anlayacağı ve uygulayacağı formüllere dönüştürmemiz gerekiyor. Kılavuz gençlik modelimizin, bu formüle önemli katkılar sunmaktadır. Ülke olarak; Bağımlılık, Çocuk İstismarı, Çocuk gelinler, Çocuk İşçiler, Topluma Yabancılaşma, Kuşak Çatışması gibi alt alta saydığımızda onlarca problemli konumuz var. Ancak bu sorunları devletimizin birimleri ve STK’larımızla birlikte çözeceğiz.” Görüşme karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona ererken, TÜGVA’nın Kocaeli İl Temsilciliği görevini yapmış Yasin Bulut da ziyarette hazır bulunan diğer bir isimdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL