Göçmenlerin sorunları görüşüldü

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler başkanlığında Suriyeliler ve diğer göçmenler ile ilgili toplantı yapıldı. Gebze  ilçemizde ikamet eden  Suriyeli ve diğer göçmenler ilgili çözüme yönelik yapılabilecek çalışmaların belirlenmesi amacıyla toplantı yapıldı.Toplantıya..

Göçmenlerin sorunları görüşüldü

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler başkanlığında Suriyeliler ve diğer göçmenler ile ilgili toplantı yapıldı.

Gebze  ilçemizde ikamet eden  Suriyeli ve diğer göçmenler ilgili çözüme yönelik yapılabilecek çalışmaların belirlenmesi amacıyla toplantı yapıldı.Toplantıya İl Göç İdaresi Müdürü, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Müftüsü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü, İlçe Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü, İlçe Sağlık Müdürü, ,İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü, İlçe Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürü katıldı.

Toplantıda göçmenlerin toplumla olan karşılıklı uyumunu tesis etmek ve topluluğa tesir etme yeteneği bulan kişilerin tespitine yönelik  yapılan çalışmaları koordine etmek başta olmak üzere bugüne kadar göçmenlere verilen hizmetlerin, yapılan çalışma ve faaliyetler görüşüldü.

Okul çağında olup okula gitmeyen çocukların eğitime kazandırılması Türkçe öğretilmesi, ekonomik, sağlık ve sosyal ihtiyaç ve sorunların çözümüne yönelik yapılabilecek çalışmaların belirlenmesi hedeflendi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL