GÖLCÜK’TE HASTALARIN YAŞADIĞI MAĞDURİYET TBMM GÜNDEMİNDE

GÖLCÜK NECATİ ÇELİK DEVLET HASTANESİ ACİL SERVİSİ’NDE HASTALARIN YAŞADIĞI MAĞDURİYET TBMM GÜNDEMİNDE İYİ PARTİ KOCAELİ MİLLETVEKİLİ LÜTFÜ TÜRKKAN SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA’YA KONU İLE İLGİLİ SORU ÖNERGESİ VERDİ “YAKLAŞIK 200..

GÖLCÜK’TE HASTALARIN YAŞADIĞI MAĞDURİYET TBMM GÜNDEMİNDE

GÖLCÜK NECATİ ÇELİK DEVLET HASTANESİ ACİL SERVİSİ’NDE HASTALARIN YAŞADIĞI MAĞDURİYET TBMM GÜNDEMİNDE
İYİ PARTİ KOCAELİ MİLLETVEKİLİ LÜTFÜ TÜRKKAN SAĞLIK BAKANI
FAHRETTİN KOCA’YA KONU İLE İLGİLİ SORU ÖNERGESİ VERDİ
“YAKLAŞIK 200 HASTAYA 1 DOKTORUN BAKMASI, ACIL SERVIS’TEKI
HASTALARIN SAĞLIK DURUMU AÇISINDAN UYGUN MU?”
“GÖLCÜK NECATI ÇELIK DEVLET HASTANESI ACIL SERVISI’NDEKI DOKTOR YETERSIZLIĞI GIDERILECEK MI?”
Ülkemizde ciddi bir grip salgını yaşanıyor, bu nedenle hastanelerdeki yoğunluk dikkat çekiyor. Ancak yeterli doktor olmaması da birçok hastanede sıkıntı yaratıyor. Kocaeli Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde de bu konuda ciddi sıkıntı yaşandığı sosyal medyada ve yerel basında yer aldı. Bunları dikkate alan İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Türkkan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması isteği ile soru önergesi verdi. Türkkan önergesinde; Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde hasta ve hasta yakınlarının Acil Servis’te yaklaşık 200 hasta olmasına rağmen sadece 1 doktorun bulunduğunu söyleyerek sıkıntılarını dile getirdiğini ifade etti.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın önergesi ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yönelttiği sorular şu şekilde:

Basında çıkan haberlere göre; salgın süreci yaşanması nedeni ile Acil Servisler başta olmak üzere hastanelerin çocuk hastalıkları ve yoğun bakım servislerinde doluluk bulunmakta, ancak yeterli doktor olmaması nedeni ile birçok hastanede ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Kocaeli Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde hasta ve hasta yakınları, Acil Servis’te yaklaşık 200 hasta olmasına rağmen sadece 1 doktorun bulunduğunu söyleyerek sıkıntılarını dile getirmiştir.

Bu bilgiler çerçevesinde;

1-Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde yaklaşık 200 hastaya 1 doktorun baktığı doğru mudur?
2-Yaklaşık 200 hastaya 1 doktorun bakması, Acil Servis’teki hastaların sağlık durumu açısından uygun mudur, bu konuda Bakanlık olarak görüşünüz nedir?
3-Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde gün içerisinde kaç doktor, ne kadar süre ile görev yapmaktadır?
4-Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Acil Servisi’ndeki doktor yetersizliğinin giderilmesi düşünülmekte midir?

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL