Göletlere 171 Bin Yavru Sazan Balığı Bırakıldı

“Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” Kapsamında 171 Bin Yavru Sazan Balığı İlimiz Sınırları İçerisinde Yer Alan Göletlere Bırakıldı Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin büyük önem verdiği, kırsal bölgelerde yaşayan..

Göletlere 171 Bin Yavru Sazan Balığı Bırakıldı

“Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” Kapsamında 171 Bin Yavru Sazan Balığı İlimiz Sınırları İçerisinde Yer Alan Göletlere Bırakıldı

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin büyük önem verdiği, kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın kaliteli, ucuz ve sağlıklı gıda ihtiyaçlarının karşılanması, ticari ve sportif amaçlı balıkçılığın desteklenmesi, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir kullanılması ve kaynaklarımızın gelecek nesillere aktarılması için, su ürünleri kaynaklarımız balıklandırılmaya devam ediliyor.

Bu kapsamda Vali Seddar Yavuz’un talimatlarıyla Vali Yardımcısı Ali Ada’nın başkanlığında Kocaeli İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ekiplerince ülkemizdeki balık stoklarının korunması, arttırılması ve sürdürülebilir balıkçılığın devamı için Edirne İpsala Su Ürünleri Üretim İstasyonu tarafından üretimi yapılan ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne tahsis edilen yavru sazan balıkları İlimiz sınırları içerisinde yer alan göletlere bırakılmıştır.

“Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi”  kapsamında; İzmit-Bayraktar Göleti’ne 10 bin, İzmit-Çağırgan Göleti’ne 20 bin ,İzmit- Davuldere Göleti’ne 15 bin, İzmit-Şahinler Göleti’ne 5 bin, İzmit-Ketenciler Göleti’ne 20 bin, İzmit- Çayırköy Göleti’ne 5 bin, Kandıra-Arıklar Göleti’ne 30 bin, Kandıra-Ütük Göleti’ne 18 bin, Kandıra-Safalı Göleti’ne 16 bin, Gebze-Denizli Göleti’ne 15 bin, Körfez-Sevindikli Göleti’ne 10 bin, Körfez-Sipahiler Göleti’ne 7 bin olmak üzere toplam 171 bin adet yavru sazan balığı göletlerimizle buluşmuştur.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL