Gönülden Renkler Kartepe’de açtı

Her ilçe sergisinde farklı rengi ön plana çıkaran KO-MEK, bu kez sarı rengin her tonu ile Kartepe İlçe Sergisinde adeta sonbahar havası yaşattı. “KO-MEK’le Gönülden Renkler” konsepti ile her ilçe..

Gönülden Renkler Kartepe’de açtı

Her ilçe sergisinde farklı rengi ön plana çıkaran KO-MEK, bu kez sarı rengin her tonu ile Kartepe İlçe Sergisinde adeta sonbahar havası yaşattı.

“KO-MEK’le Gönülden Renkler” konsepti ile her ilçe sergisinde farklı rengi ön plana çıkaran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları bu kez sarı renkle Kartepe İlçe Sergisine farklı hava kattı. Sarı rengin her tonunun işlendiği sergide özellikle geri dönüşüm eşyaları ve birbirinden farklı tatta ve şekilde tasarlanan pastalar ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Doğal ve kullanılmayan ürünlerin kursiyerler tarafından işlenerek hayat bulduğu sergide ayrıca el emeği göz nuru birçok ürün yerini aldı. Kartepe Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde açılan sergiye, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yeşildal, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Raşit Fidan, Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Mustafa Kocaman, Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz, Kartepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Dilek ve Kartepe İlçe Halk Eğitim Müdürü Halil İbrahim Alkan’ın yanı sıra Kartepe Belediyesi Meclis Üyeleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 AKBABA BU KEZ AĞLATTI

Açılış öncesinde “İletişim Ailede Başlar” konulu semineri veren İletişim Uzmanı Fatih Akbaba dinleyenlerini oldukça duygulandırdı. Evlilik çağında olan kursiyerlere öğütler veren Akbaba, “Eş seçerken şu 4 şeye dikkat edin. Karşılıklı dürüstlük, sadakat, sabır ve sorumluluk olmayan ilişki sağlıklı olmaz” diyerek kursiyerleri uyardı. Boşanmanın en büyük nedenlerinden birinin zihinsel sadakat olduğunu vurgulayan Akbaba, ‘’Eşinizi var olduğu gibi kabul edin kimseyle kıyaslamayın, evlilikler fikir ortaklığıdır, eşler aynı şeyi düşünmeyebilir ama önemli olan ortak noktada buluşmaktır’’ uyarısında bulundu. Son olarak ailede iletişimin önemine değinen Akbaba, “Yanınızda olan anne babanıza sıkı sıkı sarılarak onlara ne kadar çok sevdiğinizi haykırın” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 3 KUŞAK AYNI KURSTA EĞİTİM ALIYOR

Açılışta kursiyerler adına konuşan Torunu ve gelini ile birlikte KO-MEK’te eğitim alarak, genciyle yaşlısıyla bir şeyler üretmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden 69 yaşındaki kursiyerimiz Fatma Kaplan, konuşmasında KO-MEK’in hayatına bir çok şey kattığını ifade ederek “Burada gelinim ve torunum ile gelerek eğitim alıyoruz, bizlere bu imkânı veren başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu olmak üzere tüm KO-MEK’e teşekkür ediyorum” diye ifade etti.

 BİRBİRİNDEN RENKLİ PASTALAR DİKKAT ÇEKTİ

Konuşmaların ardından KO-MEK’te artık geleneksel hale gelen birlik ve beraberliğin sembolü “KO-MEK Bohçası” yakın zamanda evlenecek olan kursiyerimize hediye edildi. Sergi, konuşmaların ardından protokol ve kursiyerlerin açılış kurdelesini kesmesiyle vatandaşların ziyaretine açıldı.  Kurdele kesiminin ardından sergiyi gezen protokol ve ziyaretçiler sarı rengin tüm güzelliklerinin yüzlerce ürünle sergilendiği birbirinden renkli ürünleri ziyaret ederek inceledi. Tamamı kursiyerlerin el emeği göz nurundan oluşan sergi de el sanatları kursiyerlerinin yaptığı geri dönüşüm ürünlerinin yanı sıra pastacılık kursiyerlerinin hazırladığı birbirinden güzel pastalar oldukça dikkat çekti. Sergiyi gezerek ürünler hakkında bilgi alan Karaosmanoğlu kursiyerlerle hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

KARTEPE’DE 14.853 KURSİYER EĞİTİM ALDI

KO-MEK’te bu yıl, 42 Kurs Merkezinde 213 farklı branşta 48.295 kursiyer ile eğitimler devam ediyor. Şimdiye kadar; 519.048 kursiyer, 38 farklı meslek alanındaki 327 branşta eğitime katıldı. Kartepe’ de, 2 KO-MEK Kurs Merkezi bulunmaktadır. Sadece Kartepe İlçesindeki KO-MEK Kurs Merkezlerinde 2017- 2018 eğitim öğretim döneminde 17 Usta Öğretici, 1.388 kursiyer ile eğitim devam ediyor. Kartepe İlçesindeki KO-MEK kurs merkezlerinde, toplamda 14.853 kursiyer eğitim almış olacak.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL