GTO Ekim Meclisi Toplandı

Gebze Ticaret Odası Ekim ayı olağan Meclis Toplantısı, Gebze Ticaret Odası Meclis Salonu’ nda gerçekleştirildi. Odanın faaliyetlerinin anlatıldığı Meclis Sunumu sonrasında, KOSGEB Müdürü Hakan Demirci, KOBİ’ lerin geliştirmesine ilişkin KOSGEB..

GTO Ekim Meclisi Toplandı

Gebze Ticaret Odası Ekim ayı olağan Meclis Toplantısı, Gebze Ticaret Odası Meclis Salonu’ nda gerçekleştirildi.

Odanın faaliyetlerinin anlatıldığı Meclis Sunumu sonrasında, KOSGEB Müdürü Hakan Demirci, KOBİ’ lerin geliştirmesine ilişkin KOSGEB tarafından sağlanan desteklerin anlatıldığı bir sunum gerçekleştirdi. Hakan Demirci, üretimi desteklemenin Türk Ekonomisini ayağa kaldırmak demek olduğunu dile getirerek, 2017 yılında toplam desteklerin yüzde 54’ünü üretim sektörüne, yüzde 46’ lık dilimin ise imalat dışı sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ’ lere sağlandığını belirtti. Ayrıca KOSGEB girişimcilik eğitimlerinde 3092 eğitim alan sayısıyla Gebze Ticaret Odası’ nın bu anlamda diğer illere göre en yüksek sayıya ulaştığını dile getiren  Hakan Demirci, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler’ e desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Sunum sonrası GTO Başkanı Nail Çiler, “Ülkemiz dar boğazdan geçerken birlik olmak bizim doğamızda olan bir özellik. Ben diyorum ki her zaman birlik olalım. Cumhuriyetimizin coşkusunu da kutlarken birlik olmalıyız” diyerek, Cumhuriyetimizin 95.yıldönümünü ve Cumhuriyet Bayramı’ mızı bir kez daha kutladı. Yakın zamanda temelleri atılan metro ulaşımının şehrimize gelmesi için ilk söylemi yaparak 2009’ dan beri bu anlamda çalıştay düzenleyip faaliyetler yürütülmesine öncü olan GTO Başkanı; “Hayallerimizin gerçekleşiyor olması bizlere umut veriyor, metro ulaşımı tüm halkımıza hayırlı olsun.”  dedi.

Basından ulaşılan haberler doğrultusunda, İstanbul – Kocaeli arasında yapılacak olan yeni transit yolun Ballıkayalar Vadisi’ nin kuzeyinden geçecek olmasına da değinen GTO Başkanı, “Yeni yolun doğal güzelliğe zarar vermemesi hususunda azami gayret göstermek herkesi memnun edecektir.” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı’ nın son dakika açıklamasına da değinen GTO Başkanı, Odamız tarafından ÖTV hususunda ilgili makamlarla resmi yazışmalar sonucunda; ÖTV’ nin yıl sonuna kadar sıfırlandığı müjdesini de katılımcılarla paylaştı.

GTO Başkanı son olarak, 5 Ekim 2018 tarihi itibariyle kuruluşunun 30.yılına ulaşılan Gebze Ticaret Odası’ nın yıldönümünü kutlayarak, bölgemiz ve iş dünyasının gelişmesi adına çalışmalarının bugün olduğu gibi bundan sonra da artarak devam edeceğini bildirdi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL