GTÜ Karadeniz’e cesaret ödülü verecek

Kahraman subay Ekrem Karadeniz GTÜ’ ye geliyor. GTÜ 10 Kasım’da Karadeniz’e “Cesaret Ödülü” verecek. Dünyaya önemli bir cesaret örneği gösteren, Türk kökenli Hollanda ordusu Kara Kuvvetlerinde subay olarak görev yapan..

GTÜ Karadeniz’e cesaret ödülü verecek

Kahraman subay Ekrem Karadeniz GTÜ’ ye geliyor. GTÜ 10 Kasım’da Karadeniz’e “Cesaret Ödülü” verecek.

Dünyaya önemli bir cesaret örneği gösteren, Türk kökenli Hollanda ordusu Kara Kuvvetlerinde subay olarak görev yapan Ekrem Karadeniz Gebze Teknik Üniversitesi’nin(GTÜ) konuğu olacak.10 Kasım’da Gebze’de yapılacak Atatürk’ü Anma Töreni ’nede katılacak olan Karadeniz’e saat 11.00’de GTÜ Senato Salonunda düzenlenecek törenle “2018 Yılı GTÜ Cesaret Ödülü” takdim edilecek.

Gebze protokolü ve basın mensuplarının katılımının beklendiği törene GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan ev sahipliği yapacak. Hatırlanacağı gibi Ekrem Karadeniz 15 Mart 2017’de çıkan yangının dumanı nedeniyle evlerinde yarı baygın bulduğu komşularını kurtararak hayatta kalmalarına yardımcı olmuştu. Komşularına ambulans gelene kadar ilk yardım da yapan Karadeniz’e, bu başarısı için Carnegie Kahramanlar Vakfı tarafından verilen ödül, Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema tarafından takdim edilmişti. Karadeniz, kendi hayatını riske atarak başkasının hayatını kurtaran veya kurtarma girişiminde bulunanlar için verilen ‘Ulusal Kahramanlık Ödülü’nün en yüksek derecesi gümüş madalya ile onurlandırılmıştı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL