Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Gündem 'Kartepe Zirvesi' | Kocaelide Bugün
Gebze Genel Güncel Manşetler Surmanset

Gündem ‘Kartepe Zirvesi’

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, TDBB’nin Ekim ayı yönetim kurulu toplantısına katıldı. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in ev sahibi olduğu buluşmada TDBB’nin birlik Başkanı Karaosmanoğlu, gönül coğrafyasına ve Türk..

Gündem ‘Kartepe Zirvesi’

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, TDBB’nin Ekim ayı yönetim kurulu toplantısına katıldı.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in ev sahibi olduğu buluşmada TDBB’nin birlik Başkanı Karaosmanoğlu, gönül coğrafyasına ve Türk Dünyasına dönük yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yönetim Kurulu toplantısında bu yıl ikinci düzenlenen Kartepe Zirvesi de damgasını vururken, Başkan Karaosmanoğlu bu yılki Göç, Mültecilik ve İnsanlık başlığı altından dünyaya haykırılacak sözlerin olduğunu söyledi.

“KÜRESEL BİR ZİRVE OLARAK ÖNE ÇIKIYOR”

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu üyelerini Kartepe Zirvesi hakkında bilgilendiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bu sene “Göç, Mültecilik ve İnsanlık” temasıyla toplanılmasının önemine değindi.  Kartepe Zirvesi programı, katılımcı profili, izleyici talebi, kamuoyu beklentisi bakımından, ikinci yılı itibariyle çok önemli bir mesafe aldığını dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “Kartepe Zirvesi artık küresel bir zirve olarak öne çıkıyor. 26–28 Ekim tarihleri arasından Kartepe Greenpark Otel’de gerçekleştirilecek olan Kartepe Zirvesi’ne, TDBB’nin üyelerini ve yönetim kurulunu davet ediyorum” şeklinde konuştu.

BİHAÇ ANITI PROJESİ” İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ DE İMZALANDI

Kartepe Zirvesi 2018’in, Göç, Mültecilik ve İnsanlık temasıyla toplanmasıyla birlikte, 2 Çalıştay, 2 Açılış Oturumu, 46 Panel, 11 Vaka Kritik, 12 Akademik Panelde; Suriye, Filistin, Irak, Meksika, Filistin göçleri başta olmak üzere, göç bütün boyutlarıyla ele alınacağını da sözlerine ekleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Birlik Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Göç farklı boyutlarıyla bütün dünyanın, insanlığın meselesidir. Türkiye göç meselesinin; insani, ahlaki ve teknik çözümü için her alanda inisiyatif almıştır, almaktadır. Kartepe Zirvesi 2018 de Göç, Mültecilik ve İnsanlık meselesinde çözümüne katkı sunacaktır” şeklinde konuştu. Kartepe Zirvesi’nde bu yıl 31 ülke, 184 kurum temsil edilmesinin yanı sıra yurt içinden 62 yurt dışından 31 üniversiteden akademisyen görüş ve düşüncelerini dünya kamuoyu ile paylaşacak.  TDBB Yönetim Kurulu toplantısı öncesi Bosna Hersek Bihaç Belediyesi ile TDBB arasında “Bihaç Anıtı Projesi” işbirliği protokolü de imzalandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL