Genel Güncel Manşetler

“GÜNDEMİMİZDE ERKEN SEÇİM YOK”

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir basın toplantısı düzenledi. Gündemdeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: “Arkadaşlar,..

“GÜNDEMİMİZDE ERKEN SEÇİM YOK”

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir basın toplantısı düzenledi. Gündemdeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: “Arkadaşlar, Sayın Cumhurbaşkanımız müteaddit kereler çeşitli vesilelerle ifade ettiler. Şu anda gündemimizde erken seçim yok. Seçim 2019 yılında hem yerel seçimler Mart’ta, hem de genel seçimler Kasım ayında gerçekleşecek.

Şu anda bununla ilgili farklı bir durum söz konusu değil. Yani o yüzde 80-20 oranlarını arkadaşlar nasıl tespit ettiler bilmiyorum. Onun matematiğini nasıl çalışıyorlar, o konuda bilgi sahibi değilim. Ama Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın yaptığı açıklamalar açık ve net ortada. Dolayısıyla bir erken seçim olur, olacak beklentileri ya da söylentileri üzerinden, özellikle Zeytin Dalı Harekâtı devam ederken, ekonomimiz belli bir istikrar yakalamışken böyle bir zihin bulandırıcı bu tür spekülasyonlara itibar etmemek gerekir.

Yani devletin başındaki büyüklerimizin, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Sayın Bahçeli’nin yaptığı açıklamalar açık ve net. Dolayısıyla bunu böyle her gün kurcalayıp bir erken seçim yapmaya ya da yaptırmaya çalışmak da çok bana mantıklı ve makul gelmiyor. Ama dediğim gibi net olarak şu anda böyle bir şey gündemimizde söz konusu değil.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL