Halk Kütüphanesi öğrencilerin gözde mekanı

Öğrenciler için bilginin kaynağı; Büyükşehir Halk Kütüphanesi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Halk Kütüphanesi, Kocaeli Bilim Merkezi’nde hizmet veriyor. Bilgiye ulaşma ve rahat okumaya elverişli olarak düzenlenen kütüphane sakin ortamı öğrencileri ve..

Halk Kütüphanesi öğrencilerin gözde mekanı

Öğrenciler için bilginin kaynağı; Büyükşehir Halk Kütüphanesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Halk Kütüphanesi, Kocaeli Bilim Merkezi’nde hizmet veriyor. Bilgiye ulaşma ve rahat okumaya elverişli olarak düzenlenen kütüphane sakin ortamı öğrencileri ve okur severleri kendine çekiyor. Yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla oluşacak öğrencilerin çalışma ortamı ihtiyacını Halk Kütüphanesi karşılayacak. Öğrenciler kütüphanede raflarda ve bilgisayarlarda binlerce kitaba ulaşabiliyor.

AKILLI KÜTÜPHANE

Büyükşehir Belediyesi, Akıllı Kütüphane sistemiyle okuyuculara dışarıdan da hizmet veriyor. Halk Kütüphanesi üyeleri kütüphane.kocaeli.bel.tr adresi üzerinden işlem yapabiliyorlar. Sistem üzerinde ödünç alınan kitapların süre uzatımı istenebiliyor, kaynak araştırılabiliyor. Bugün itibariyle Halk Kütüphanesi’nin 6800 üyesi bulunuyor. Kütüphane raflarında 16 bin kitap, e-kütüphanede de 18 bin kitap yer alıyor.

DİJİTAL KÜTÜPHANEDE ZENGİN İÇERİK

Modern ve ferah iç mekanı, farklı çalışma ortamı ile bilinenin dışında hizmet veren Büyükşehir Belediyesi Halk Kütüphanesi, vatandaşlara geniş bir yelpazede okuma fırsatı sunuyor. Kütüphane, süreli yayınlardan romanlara ve ansiklopedilere kadar pek çok kitabı raflarda okuyucularla buluşturuyor. Rafların dışında dijital kütüphane de zengin bir içerik bulunduruyor. E- kütüphaneyle birlikte yaklaşık 34 bin kitap okuyucuya sunuluyor.

 ÖDÜNÇ KİTAP

Ödünç kitap sistemiyle özellikle kitap kurtları bol bol kitap okuma fırsatı buluyor. İki hafta süreyle kütüphaneden ödünç kitap yöntemiyle kitap alınabiliyor. Kitapları hem raflarda hem de e-kütüphanede okuyucularına sunan kütüphane, konforlu ve geniş mekânıyla da ilgi çekiyor. Haftanın belirli günlerde söyleşilerin de yapıldığı kütüphanede, kitap ve ders çalıştıktan sonra dış mekânda sohbet etme imkânı da bulunuyor.

E-KÜTÜPHANE

Halk Kütüphanesi her ay faklı konu ve konuklarıyla söyleşiler gerçekleştiriliyor.  Kocaeli Bilim Merkezi’nde hizmet Halk Kütüphanesi veren daha yeni ve modern bir mekânda hizmet veriyor. Halk Kütüphanesi’nde, 87 rafta birbirinden farklı 16 bin kitap ve 7 adet süreli yayın bulunuyor. Halk Kütüphanesi e-kütüphane bölümünde 6 adet bilgisayar ile sistem üzerinden, 28 konu başlığında 18 bin kitaba kullanıcılar erişim sağlayabiliyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL