Hartamacı Açtı Ağzını Yumdu Gözünü

Geçtiğimiz Perşembe günü Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti Kocaeli’nde ortak miting düzenledi. Programa Genel Başkanlar Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’de katıldı. Düzenlenen mitinge İYİ Parti’nin Çayırova İlçe Teşkilatı tarafından..

Hartamacı Açtı Ağzını Yumdu Gözünü

Geçtiğimiz Perşembe günü Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti Kocaeli’nde ortak miting düzenledi. Programa Genel Başkanlar Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’de katıldı.

Düzenlenen mitinge İYİ Parti’nin Çayırova İlçe Teşkilatı tarafından açılan pankart damga vurdu. Açılan pankartta “Her tarafta ittifak var, Çayırova’da neden yok” yazıyordu. Seçimlere kısa bir süre kala bu pankartın açılması Cumhuriyet Halk Partisi Çayırova İlçe Örgütünü ve seçmeni aşırı rahatsız etti. Öyle ki CHP Çayırova İlçe Başkanı Çetin Hartamacı açılan pankartla alakalı bir basın bildirisi yayınlayarak, İYİ Parti İlçe Teşkilatını ve Çayırova Belediye Başkan Adayı İlhami Bayrak’ı topa tuttu. Hartamacı açıklamasında, “Bu süreç de partisi bile olmayan sırasıyla Saadet Partisi’nde devre dışı bırakılan, MHP’ den kovulan, İyi Partiden bir ….. olmaz diyen biri Cumhuriyet Halk Partisinden ittifak adayı olacak hem de CHP’nin adayı atanmış iken” şeklinde konuştu.

“Yakasında Taşıdığı Rozeti Kaldırıp Atanlar”

Algı operasyonu yapılmak istendiğini ve Çayırovalı seçmene ittifak varmış gibi gösterilmeye çalışıldığını söyleyen Hartamacı, “Kocaeli mitinginde İYİ Partililer Çayırova için İttifak pankartları açarak  ‘Her tarafta ittifak var Çayırova’da neden yok’ diyorlar. Çayırova’da neden ittifak yok pankartının alanda olmasını her kim sağladıysa bilsin ki; Cumhuriyet Halk Partisi’nin kapısı herkese acık sadece Cumhuriyet Halk Partisinin Kurumsal kimliğini idrak edemeyen ve yüz yıllık partinin ağırlığını taşımakta zorlanacak olup herhangi bir yerde görev alamadığında parti değiştiren, yakasında taşıdığı rozetin ağırlığını taşıyamayıp kaldırıp atanlara açık değil” dedi.

“MHP’den Kovulan”

“Bizim yolumuz Demokrasi, Cumhuriyet, insan hakları, barış yoludur. Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur. Bu ilkelerden taviz vermemiz söz konusu değil. Aday belirleme süreci Cumhuriyet Halk Partisinde belli kuralları ve kurulları olan bir süreçtir. Bu süreç de partisi bile olmayan sırasıyla Saadet Partisi’nde devre dışı bırakılan, MHP’ den kovulan, İyi Partiden bir … olmaz diyen biri Cumhuriyet Halk Partisinden ittifak adayı olacak hem de CHP’ nin adayı atanmış iken. O yüzden o pankartı asarken bile haddini bilmeden hareket edenlerin Cumhuriyet Halk Partisi’ ni anlaması beklenemez.”

“İçime Sindiremezdim”

“Cumhuriyet Halk Partililer kendi adayının arkasında durmayı bilir, çünkü Kuva-yi Milliye bizim var oluş nedenimizdir. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı olarak benim bu ruhun temsilcisi sorumluluğuyla sarayın adayının veya projesinin CHP’ nin ittifak adayı olmasını içime sindiremezdim. Adayımız Cumhuriyetin Partimizin, Demokrasinin Adayıdır.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL