Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Hartamacı ’dan Kayyum Atamalarına Tepki! | Kocaelide Bugün

Hartamacı ’dan Kayyum Atamalarına Tepki! 

CHP Çayırova İlçe Başkanı Çetin Hartamacı ’dan Kayyum Atamalarına Tepki!    Cumhuriyet Halk Partisi Çayırova İlçe başkanı Hartamacı  yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “Seçilmişlerin suç işleme özgürlüğü olmadığı gibi ucuz..

Hartamacı ’dan Kayyum Atamalarına Tepki! 

CHP Çayırova İlçe Başkanı Çetin Hartamacı ’dan Kayyum Atamalarına Tepki! 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Çayırova İlçe başkanı Hartamacı  yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Seçilmişlerin suç işleme özgürlüğü olmadığı gibi ucuz bahanelerle görevden alma keyfiyeti de yoktur. Kayyum gerekçesi somut delillere ve hukuk içerisinde ispatı gerektirir. Şu ana kadar somut bir gerekçe ortada yok yargının da bu konuda kesinleşmiş kararı yoksa keyfiyetin kimseye yararı olmaz. Henüz beş ay önce aday gösterilme kriterlerini yerine getirip YSK’ dan olur alıp aday olan ve bölge yurttaşlarından oyları ile seçilip birinci çıkan belediye başkanlarının her hangi bir kesinleşmiş suçu olmadan görevden alınıyor olması Milli İradeye saygısızlıktır.

Diyarbakır, Mardin ve Van Belediye başkanları ve diğerleri  YSK’ ya müracaatları değerlendirilip başkan olmanızda bir sakınca yoktur denilip , seçimlere katılarak kazanılmış hakkı yasal bir dayanak ortada yok ve bir suçlunun suçu ispat edilene kadar masumiyet kuralına riayeti yok sayıp  yürütme erki tarafından kesinleşmiş ve net herhangi bir suç yokken görevden alınıyorsa bu keyfiyettir.

Demokrasi  ve hukuka inancımız gereği sayın Ahmet Davutoğlu görevden alındığında nasıl  yanlış demiş isek ,seçilmiş AKP’ li belediye başkanları zorla istifa ettirildiğinde, görevden alındığında da yanlış demişsek bu da yanlış ve hakkaniyetsiz olmuştur.Bu kararı kınamamız  demokrasiye olan inancımız gereğidir. Bu kayyum atamaları kazanamamanın ve bölgede kargaşa yaratıp olumsuzluk ve ayrıştırma politikalarına sığınan ve sürekli buralardan siyaset üretmeye çalışan AKP’ nin genel başkanının 31 Mart seçimlerinden önce ki söylemleri unutulmamalı. Kazansalar bile Kayyum atarız beyanı ortada. Kürt halkını cezalandırıp siyaset dışına itmenin kimseye yararı olmaz 23.Haziran İstanbul seçimleri sürecinde  PKK lideri Öcalan ve Kardeşleriyle beraber hareket edip şimdi dönüp kayyuma itiraz edenlere cümle kuranlara el insaf demeli. Bizler balık hafızalı değiliz.

23 Haziran seçimlerinde Kürt kökenli yurttaşalar seçmenler PKK yerine HDP’ yi dinleyip tercihini yaptı. Yıldırım kaybetti İmamoğlu kazandı dolayısıyla PKK kaybetmiş oldu

Bu Kayyumlar adeta Kürt seçmenine size meşru siyaset zemininde yaşam alanı yok mesajı vererek onları PKK’ nın kucağına atmak olur. Bunun da PKK’ dan başka kimsenin işine yaramadığı nettir. Amaçlarınız içinde bu suretle kazanılmış büyük şehirlerde kargaşa yaratarak politika yapmaksa bu düşüncede de hüsrana uğrarsınız çünkü kavgadan yana olanlar yalnız kalmıştır.

Ağustos zafer ayı diye açıklama yapan siyasetçiler  evet Ağustos hak edilerek elde edilen değerlerin zafer ayı. Anadoluda’daki varlığımızın özgürlüğe kavuşmasının ve yurttaş olmamızın zafer ayıdır. Hak gasbı zafer sayılmaz sayılmamalıdır.”

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL