Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Hartamacı, Dünya Engelliler Günü'nü kutladı | Kocaelide Bugün

Hartamacı, Dünya Engelliler Günü’nü kutladı

CHP Çayırova ilçe başkanı Çetin Hartamacı ,Dünya engelliler günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.                  İlçe başkanı Hartamacı, yaptığı açıklamada şu görüşlere değindi Ülke nüfusunun önemli bir bölümünü oluşturan engelli vatandaşlarımızın yaşam..

Hartamacı, Dünya Engelliler  Günü’nü kutladı

CHP Çayırova ilçe başkanı Çetin Hartamacı ,Dünya engelliler günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.                 

İlçe başkanı Hartamacı, yaptığı açıklamada şu görüşlere değindi Ülke nüfusunun önemli bir bölümünü oluşturan engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek, bu yönde sağlıklı çalışmalar yaparak, kalıcı çözümler üreterek bu konuya katkı sunmak, toplum olarak hepimizin sorumluluğudur.  Toplumsal hayat içerisinde, engellilerin hayatın her alanında kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri ise temel bir insan hakkıdır. Bu anlamda, özürlü vatandaşlara acıma duyguları ile yaklaşmak yerine, kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalıdır. Bu nedenle engelli vatandaşlarımıza hizmet götüren, kamu, özel sektör ve gönüllü sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesine önem verilmelidir. Başta İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi olmak üzere birçok belge, engelli sorunu olarak temelde bir insan hakları sorunu olarak da ele alınmalıdır. Evrensel ölçülerde engelli vatandaşlarımızı sahiplenme çabamız, toplumsal bilinçlenme ve kamuoyu desteği ile anlamlı ve gerçek bir boyuta ulaşacaktır.

Herkesin engelli adayı olduğu gerçeği unutulmamalı ve engelli vatandaşlarımızın hayatlarını normal bir şekilde sürdürmeleri ancak toplumsal duyarlığın oluşturulmasıyla mümkündür. Bu duygu ve düşüncelerle, Dünya Engelliler günü’nü kutlar, tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür diler, sevgi ve saygılarımı sunarım dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL