“Her Engel Sevgiyle Değil Sorunları Çözerek Aşılır”

Marender Başkanı Memiş Özdemir 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde sosyal medyadan paylaştı. Her yıl olduğu gibi yine geldi 3 Aralık Dünya engelliler günü. Bu yılın farkı pandemi tedbirleri kapsamında programların..

“Her Engel Sevgiyle Değil Sorunları Çözerek Aşılır”

Marender Başkanı Memiş Özdemir 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde sosyal medyadan paylaştı.

Her yıl olduğu gibi yine geldi 3 Aralık Dünya engelliler günü.

Bu yılın farkı pandemi tedbirleri kapsamında programların yapılmaması yoksa yine aynı cümleler aynı kutlama mesajları yayınlanırdı. Seçim dönemlerinde herkes bir telefon kadar yakın seçildiğinde engellilerin sesi olacaklarını söylerler. Seçildiğinde engellileri hatırlamak değil yok sayarlar. Mesela geçen yıl 3 Aralık dünya engelliler gününde Belediye meclisine engellilere ayrım yapılmadan hizmetlerin artırılması önerisini veren meclis üyelerinin önergesi yine engelli dostu olduğunu söyleyen meclis üyeleri tarafında ret edilip gündeme alınmadı. Kükrediğinde mangalda kül bırakmayanların karizması ya da ses tonu değil insana bakış açısı ve merhametidir. Yılın özel günlerinde engellileri özel tertibatlı araçlarla program alanına taşıyıp sosyal medya fotoğrafları çekilip program sonunda engelliler kendi haline bırakılmamalıdır.

Yıllardır bayram havasında kutlanır. Hangi engelli kendi evinden çıkıp ulaşımın erişimin rahatlığı içinde o taşıdıkları alana ulaşabiliyor. Bir öz çekim fotoğraf derdine düşenler büyük başarıya ulaşmış gibi övünüyor. Oysa hayat zoraki tebessümle çekilmiş bir kare fotoğraftan ibaret değildir.

3 Aralık tarihinde engelliler için yapılan yollar, kaldırımlar, parklar, duraklar tesisler ve yapılan yapımı devam eden hizmetlerin müjdesi verilmesi gerekir. Eğer niyetiniz düşünceniz engellilerin yaşam kalitelerine katkı sunmaksa yaşamları hakkında doğru bilgiyi onlardan alın.

Engelli adayı olunmaz; Çünkü hiç kimse engelli olmak istemez istemediği durum için de aday olmaz ya engellidir ya da engelleyen.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL