Her şey Normalleşti, Ada Ekspresi Hariç

Ada Ekspresi Seferleri Neden Hala Başlamadı?  CHP Kocaeli Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Tahsin Tarhan Adapazarı ile İstanbul arasında faaliyet gösteren Ada Ekspresinin akıbetini TBMM gündemine taşıdı. Ulaştırma ve Alt..

Her şey Normalleşti, Ada Ekspresi Hariç

Ada Ekspresi Seferleri Neden Hala Başlamadı?

 CHP Kocaeli Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Tahsin Tarhan Adapazarı ile İstanbul arasında faaliyet gösteren Ada Ekspresinin akıbetini TBMM gündemine taşıdı. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istenen soru önergesinde bölge halkının mağduriyetine değinen Tarhan sözlerine şu şekilde devam etti: “1899’dan beri, yani bir asrı aşan bir süredir Adapazarı ile İstanbul arasında günlük tren seferi var. Ada Ekspresi Sakarya, Kocaeli ve İstanbul Anadolu yakası sakinleri için ulaşımında bir geleneğin adıdır. Pek çok kişi işe ve okula bu trenle gelip giderdi. Ancak ne yazık ki bu sene 28 Martta tren seferleri Pandemi nedeniyle kaldırıldı. O günden beri bölgedeki vatandaşlarımızın yoğun talebine rağmen seferler yeniden başlatılmadı. TCDD sessizliğini koruyor.”

 

Her şey Normalleşti, Ada Ekspresi Hariç

 

Ada Ekspresindeki sorunlar aslında pandemi öncesi dönemde de vardı. Şöyle ki, Adapazarı-İstanbul hattı günlük tren seferlerine YHT yol yapım çalışmaları gerekçe gösterilerek 1 Şubat 2012’de geçici olarak son verildi. Sakarya, Kocaeli ve İstanbul kentleri arasında yoğun bir şekilde yolcu taşıyan Ada Ekspres Treni 15. 3. 2019 tarihinde yeniden faaliyete geçti. Bu olumlu adımın etkisi çok sürmeden tren seferleri tekrar durduruldu. Tarhan’a göre, “Şehirler arası seyahat sınırlamaları kalkmasına ve toplu ulaşımda normale dönülmesine rağmen Ada Ekspresi faaliyete geçmedi. Bu tavrı anlamak mümkün değil. Tren seferlerinin yapılmaması nedeniyle ortada çok ciddi bir kamu zararı var. Dahası Adapazarı ve Kocaeli’nden İstanbul’a günlük otobüs seferleri devam ederken tren hattının çalıştırılmaması vatandaşın ucuza seyahat etme hakkını engelliyor. Otobüsle seyahat etmek istemeyen kişiler için tren her zaman makul bir seçenek. Bu seçenek neden vatandaşımızın elinden alınıyor?

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL