İkinci İl Koordinasyon Kurulu Yapıldı

2019 yılı ikinci İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Hüseyin Aksoy’un başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik Akçakoca Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya; Vali Yardımcısı Suat Yıldız, İlçe Kaymakamları,  İl Planlama ve Koordinasyon  Müdürü Mahmut..

İkinci İl Koordinasyon Kurulu Yapıldı
2019 yılı ikinci İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Hüseyin Aksoy’un başkanlığında gerçekleştirildi.
Valilik Akçakoca Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya; Vali Yardımcısı Suat Yıldız, İlçe Kaymakamları,  İl Planlama ve Koordinasyon  Müdürü Mahmut Baytüz, Vakıflar İstanbul 2. Bölge Müdür Vekili Davut Sagat, DDY 1. Bölge Müdür Vekili Levent M. Meriçli kurum müdürleri katıldı.
Vali Hüseyin Aksoy toplantıda yaptığı konuşmalarında; “2019 yılı 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantımızı gerçekleştirmek üzere bir aradayız. Ocak ayında yaptığımız ilk toplantıdan sonra 2. toplantımızı yaparak 2019 yılı içerisinde gerçekleştirilen yatırımlarımız  ve karşılaşılan sorunlar varsa bunları karşılıklı değerlendirmek üzere bir aradayız. 2019 yılında kamu kurumları ve belediyeler tarafından toplam 472 proje uygulanmaktadır. Bu projelerimizin 1. dönem sonu itibariyle bitenleri 65, devam edenleri 304 ve ihale aşamasında bulunan proje sayısı 43’dür. Henüz başlanamayan proje sayımızda 60’dır. 2019 yılı yatırımlarının proje tutarı 12 milyar 95 milyon TL’dir. 2019 yılı ödenek toplamı ise 2 milyar 7 milyon TL’dir. Dönem sonu itibariyle bu ödenekden yapılan harcama miktarı ise 362 milyon TL’dir. Yılın ilk 3 ayında yılın ödeneğine göre nakdi gerçekleşme oranıda 18.04’dür. Yıl içerisinde hem proje sayımızda,  hemde harcama miktarımızda daha hızlı bir artış bekliyoruz. 2019 yılı yatırım ödeneklerimizin sektörlere göre dağılımına baktığımız zaman %45’lik oranla ulaştırma sektörümüz 1. sırada yer alıyor. Bunu %28’lik oranla diğer kamu hizmetleri takip etmekte ve %18’lik oranla da eğitim sektörümüz 3. sırada yer almaktadır.” diyen  Vali, toplantının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmalarının ardından; Vakıflar İstanbul 2. Bölge Müdür Vekili Davut Sagat ve Devlet Demiryolları 1. Bölge Müdür Vekili Levent Meriçli birer sunum gerçekleştirdiler. Proje uygulamalarında karşılaşılan sorunlar üzerinde değerlendirmeler yapılarak, sorunların bir an önce giderilmesi için  ilgili kurum yetkililerine gerekli talimatlar verildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL