İl Koordinasyon Kurulu Toplandı 

İl Koordinasyon Kurulunun 2018 yılı 2. Dönem 3. Toplantısı Yapıldı.    Valilik Akçakoca Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra,  Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik,  İlçe Kaymakamları,  İl Planlama..

İl Koordinasyon Kurulu Toplandı 

İl Koordinasyon Kurulunun 2018 yılı 2. Dönem 3. Toplantısı Yapıldı. 

 

Valilik Akçakoca Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra,  Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik,  İlçe Kaymakamları,  İl Planlama Uzman Yardımcısı Erkan Ertürk , Kocaeli  DSİ 15. Şube Müdürü Cahit Aşkan, İSU Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Altay,  kurum müdürleri, Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerin yetkilileri katıldı.

Vali Hüseyin Aksoy toplantıda yaptığı konuşmalarında; “Kocaeli’de 2018 yılı içerisinde 772 projemiz uygulanmakta bunlardan 262’si merkezi idare tarafından, 510’u da mali idareler tarafından yürütülmektedir. Yılın ilk altı ayında biten proje sayımız 137, devam eden proje sayımız 520, ihale aşamasında olan proje sayımız 67 ve henüz başlanılamayan proje sayısı ise 48’dir. 2018 yatırım proje tutarına baktığımızda da 10 milyar 311 milyonluk bir yatırım bütçesi oluşmaktadır. 2018 yılı ödeneğine de baktığımızda 2 milyar 934 milyonluk bir ödenek gerçekleşmiştir. Toplam ödeneğin %62’si Mali İdarelere, %38’i de Merkezi İdarenin yatırımlarına harcanmıştır. 2018 yatırımları için öngörülen ödenekten bugüne kadar yapılan harcama miktarı da 928 milyon olarak karşımızda durmaktadır. Bu da ödeneğin %32’sine isabet etmektedir. Genel olarak baktığımızda diğer kamu hizmetleri sektörü birinci sırada yer almaktadır. Ulaştırma ve eğitim sektörü de bunu takip etmektedir. Ödeneklerin sektörlere göre dağılımına baktığımızda %44’lük oranla diğer kamu hizmetleri sektörü birinci sırada, %20 oranla ulaştırma sektörü ikinci sırada yine %17’lik bir oranla eğitim sektörü üçüncü sırada yer almaktadır. Özellikle yatırım programında olduğu halde ihale edilememiş olan işlerimiz varsa bunlarla ilgili kurumlarımızın yoğun bir çalışma yapması ve ihale edilebilir bir noktaya gelmesi için yoğun gayret göstermelerini istiyoruz.   Kurumlar arasında herhangi bir olumsuz gelişme yaşanmaması adına karşılıklı koordinasyon içerisinde bu çalışmaları yürütmenizi, aşamadığınız konular olursa da Valilik Makamımızı bilgilendirmenizi özellikle istiyoruz. Kamu yatırımlarının zamanında ve hızlı bir şekilde tamamlanması hepimizin ortak arzusudur. Bu yönde ilgili yatırımcı kuruluşlarımızın daha duyarlı bir şekilde bu çalışmalarını yürütmelerini özellikle kendilerinden istiyoruz. Yaz mevsimi inşaatların rahat yapılabileceği hava şartlarından olumsuz etkilenme oranının en düşük olduğu bir mevsimdir, bu anlamda ilkbahar, yaz ve sonbaharı en iyi değerlendirmek suretiyle 2018 yatırım programlarımızı herhangi bir aksatmaya yer vermeyecek bir şekilde tamamlamamız gerekmektedir.” dedi.

 

İSU Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Altay ve Kocaeli DSİ 15. Şube Müdürü Cahit Aşkan ilimiz için önem arz  eden  projeler   ile ilgili  sunum gerçekleştirdi. Proje uygulamalarında karşılaşılan sorunlar üzerinde değerlendirmeler yapılarak, sorunların bir an önce giderilmesi için Vali tarafından ilgili kurum yetkililerine gerekli talimatlar verildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL