İlk Adım Atıldı!

Büyükşehir tarihinin en büyük projesi olan Kocaeli Metrosu’nun ilk adımı, Gebze OSB – Darıca Sahil Metro Hattı’nın temeli törenle atıldı. Gebze Kent Meydanı’nda yapılan temel atma törenine, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı..

İlk Adım Atıldı!

Büyükşehir tarihinin en büyük projesi olan Kocaeli Metrosu’nun ilk adımı, Gebze OSB – Darıca Sahil Metro Hattı’nın temeli törenle atıldı.

Gebze Kent Meydanı’nda yapılan temel atma törenine, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım,   Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Mehmet Habip Soluk,  Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık, Radiye Sezer Katırcıoğlu, İlyas Şeker,  Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,  Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, İBB Genel Serkreteri Hayri Baraçlı, SBB Genel Sekreteri İbrahim Pehlivan, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zekeriya Özak, KOÜ Rektörü Prof. Dr.Sadettin Hülagü, GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Hasan Aslan, AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri, il ve ilçe protokolü katıldı.

KENTE İVME KAZANDIRACAK

Ulaşım sorunlarının çözümü konusunda kente ve ülkemize metronun önemli bir ivme kazandıracağını kaydeden Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy “ Kocaeli ülke ekonomisine önemli katkı veren illerden. Her yıl 50 bine yakın nüfusu artan bir kent. Özellikle Gebze bölgemiz insan hareketliliğimizin en önemli olduğu bir kent. Bu nedenle metro çalışması ile kentin önemli bir sorunu ortadan kaldırılacak. Temeli atılacak metronun; ilimize, bölgemize, ülkemize hayırlı olması diliyorum.” dedi.

“YERİN ALTINI DEMİR AĞLARLA ÖRECEĞİZ”
Tanıtım programında konuşan Başkan “İbrahim Karaosmanoğlu, şunları söyledi “Bugün şehrimiz için büyük bir gün. Bugün ülkemiz için önemli bir gün. Kocaeli Büyükşehir tarihinin en büyük yatırımının temelini atıyoruz. Toplam 5 milyar liralık yatırımla, Ülkemiz için önemli bir işe başlıyoruz. Temelini atacağımız Gebze OSB – Darıca Sahil Metro Hattı, Kocaeli Metrosu’nun ilk adımı olacak. Bugün, yerin altında ilerlemeye başlıyoruz. Bugün, yerin altında yeni bir yol açıyoruz. Fatih Sultan Mehmet Han, fethin önündeki engelleri, gemileri denizden yüzdürerek aştı. Biz de bugün, şehrimiz için bir engele dönüşen trafik problemini çözmek için yerin altında yeni bir yol açmaya başlıyoruz. Yerin üstünde ilerlemekte zorlanan insanımız için, Yerin altında demir ağlar örmeye başlıyoruz. Bu ilk adımımız. Allah’ın izniyle, Yerin altını demir ağlarla öreceğiz.”

“İÇ VE DIŞ GÜÇLERE EN GÜZEL CEVAP”

Ülkemiz ve milletimiz için bugün hayırlı bir hizmetin ilk harcını koymak için bir arada olduklarını kaydeden TBMM Başkanı Binalı Yıldırım”  Atacağımız bu temel, dış güçlere en güzel cevap olacaktır. Ekonomimizi zora sokacak dış mihraklar şaşkınlıklarını gizleyemeyecekler. İstikrarımızdan rahatsız olanları biliyoruz. Ensesine vurulup lokması alınan bir Türkiye yok artık. Artık olayları seyreden değil yöneten bir Türkiye var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde daha çok çalışarak, cennet ülkemizi cehenneme çevirmek isteyen iç ve dış mihraklara cevap niteliğindeki  şimdi temelini atacağımız metro gibi hizmetleri üretmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“BİR MÜJDE DE KUZEY OTO YOLU”

Temeli atılacak çalışmanın Kocaeli’nin kalitesini daha da yükselteceğini kaydeden Yıldırım” Gebze OSB – Darıca Sahil Metro Hattı ile Kocaeli’de toplu taşıma Kuzeyden Güneye artık çok daha rahatlayacak. Dünyanın en son teknolojisi kullanacak. Benzerlerinden farklı olarak akıllı metro şeklinde hizmet verilecek. Sürücüsü olmadan merkezden hareketler yönlendirilecek.  Ayrıca bir müjde daha vermek istiyorum. Önümüzdeki süreçte E-5’e, TEM’e İzmit’in arkasından geçen Kuzey Oto Yolu bağlantısı tamamlanacak. Böylece hem Anadolu akasına hem de Avrupa yakasına rahatlıkla ulaşabileceğiz” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından protokol ile birlikte Gebze OSB – Darıca Sahil Metro Hattı’nın temeli atıldı.

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL