Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
İlk Toyda ömür boyu 'Yörük Beyi' ilan edecekler | Kocaelide Bugün

İlk Toyda ömür boyu ‘Yörük Beyi’ ilan edecekler

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Yörük Dernekleri Başkanlarını ve Darıca İmam Cafer-Ii Sadık Külliye ve Camii Derneğini makamında konuk etti. Başkan Karaosmanoğlu’nu 20 Ocak’ta Gebze Kapalı Spor Salonunda düzenlenecek Yörük Toyuna davet..

İlk Toyda ömür boyu ‘Yörük Beyi’ ilan edecekler

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Yörük Dernekleri Başkanlarını ve Darıca İmam Cafer-Ii Sadık Külliye ve Camii Derneğini makamında konuk etti.

Başkan Karaosmanoğlu’nu 20 Ocak’ta Gebze Kapalı Spor Salonunda düzenlenecek Yörük Toyuna davet eden Yörük Başkanları, Yörük Derneklerine verdikleri emek ve desteklerden dolayı Karaosmanoğlu’nu yapılacak ilk Toyda ömür boyu yörük beyi olarak ilan edeceklerini ifade etti. Darıca İmam Cafer-i Sadık Külliye ve Camii Dernek Başkanı Yaver Daştan ise görüşmede, camilerine yapılan yardımlardan dolayı Karaosmanoğlu’na teşekkür etti.

“KÜLTÜRLERİNİ EN GÜZEL ŞEKİLDE YAŞAYACAKLAR”

Yörük Dernekleri Başkanlarıyla olan buluşmasında, Yörük Kültürü’nün önemine vurgu yapan Karaosmanoğlu, “Bizim değer verdiğimiz yörük kültüründe yaşam tarzlarıyla doğaya ve yeşile verdikleri değerlerden dolayı sizleri takdir ediyorum. Özellikle yaylacılık kültürlerini en güzel şekilde yansıtıyorlar. Otağımız yapıldığında Kocaeli’ndeki yörük kardeşlerimiz kültürlerini en güzel şekilde yaşayacaklardır” diye konuştu.

“HER YAPRAĞI BİZİM İÇİN MÜBAREKTİR

Halkın verdiği imkanları ellerinden geldiğince eşit şekilde yatırımlara yansıttıklarını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Caferi vatandaşlarımız, dinimizi sade ve güzel bir şekilde yaşayan kardeşlerimizdir. Hepimiz biliyoruz ki; Kuranı Kerim bizim çatımızdır. Bu çatı altında Peygamber Efendimizin sünnetleri doğrultusunda İslam dünyası ve ülke olarak birlik ve beraberlik içinde dinimizi en güzel şekilde yaşamak için çabalayacağız. İslam’a mensup olan her Müslüman gibi bizler yeni nesillerimize mezhep farklılıklarından ayrışmayı değil birliği, Müslüman kardeşliğini aşılayarak yetiştirmeliyiz” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL