Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
"İlk yıl bütçemizi 45.000.000 TL fazla vererek kapattık" | Kocaelide Bugün

“İlk yıl bütçemizi 45.000.000 TL fazla vererek kapattık”

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze Belediyesi 1. Yıl Değerlendirme Toplantısı Yaptı. Mali kaynakları disiplin altına alarak işe başladık.Kamu, özel sektör, piyasa borçlarımızı tasnif ettik, yapılandırdık, ödedik. Sıkı bir tasarruf..

“İlk yıl bütçemizi 45.000.000 TL fazla vererek kapattık”

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze Belediyesi 1. Yıl Değerlendirme Toplantısı Yaptı.

Mali kaynakları disiplin altına alarak işe başladık.Kamu, özel sektör, piyasa borçlarımızı tasnif ettik, yapılandırdık, ödedik.

Sıkı bir tasarruf programı uygulamaya başladık.Piyasa borçlarımızın bir plan dahilinde ödenmesi beraberinde rekabet, rekabette satınalma avantajı getirdi.

Artık yaptırdığımız hizmetleri daha uygun şartlarda yaptırıyoruz. Satın almalarda %45’e varan iyileşmeler sağladık. Bu politikamız, hizmet için kaynaklarımızı geliştirdi.

 

Göreve geldiğimizde Belediyemizin toplam 55 kiracısı bulunuyordu,Belediyenin kiralanabilecek mülklerinde düzenlemeler, güncellemeler yaptık.Bugün itibarıyla kiracı sayımız 485.

Kamyon garajımızın işletmesini Belediyemizin bünyesine aldık.Burada oluşan günlük kaynağı Hizmetlerimiz için şehrimize kazandırdık.

Emekliliği dolmuş personellerimiz vardı.Fayda maliyet analizleri yaparak,onları mağdur etmeden,hak ettikleri kıdem tazminatları olan yaklaşık 10.000.000 TL’yi ödeyerek,

50 personelimizi emekliye sevk ettik.

Ayrıca yaptığımız personel düzenlemeleriyle toplamda personel sayımızı 123 kişi azaltmış olduk.Buradan elde ettiğimiz geliri hizmet bütçemize ekledik.

Mesai düzenlemeleri yaparak Mesai giderlerimizden %90 oranında tasarruf ettik.

 

Sıkı mali disiplin,Borç yapılandırmaları,Belediye mülkü kiralamaları, Satın alma tasarrufları,Mesai düzenlemeleri,Emeklilik işlemleri…Yaptığımız çok sayıda düzenleme

Birinci yıl itibarıyla etkisini gösterdi.İlk yıl bütçemizi 45.000.000 TL fazla vererek kapattık.

 

Sağlıklı bir hizmet için,insan kaynaklarımızın,ahliyet, liyakat ve uygunluk prensipleriyle,7 gün 24 saat esasıyla çalışmasını temin eden bir mesai,hizmet ve ekip düzeni oluşturduk.

Ürettiğimiz her hizmet ve eseri,İnsan kaynaklarımızın özverili çalışmalarına borçluyuz.

40 mahallemiz var. Nüfusumuz 400 bin. Türkiye imalat sanayiinin yaklaşık %30’u sınırlarımızda üretiliyor.Bu üretim faaliyetinin bir sonucu olarak,gündüz nüfusumuz, ikamet eden nüfusumuzun neredeyse 3 katı.Belediye hizmetlerini yaparken,bu nüfusu dikkate alarak yapmak zorundayız.Her hizmetimizi bu büyük nüfusu esas alarak çalışıyoruz.

Gebze Belediyesi olarak,Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bakanlıklar ve kamu kurumlarının,Gebze’mize yapacağı hizmetlere büyük önem veriyoruz.Sınırlarımızda hizmet edecek her kurumla, hem iş birliği, hem de uyum içinde çalışıyoruz.Ben yaptım, sen yaptın, o yaptı anlayışımız yok,

Gebze’nin iyiliği neredeyse, yapıcı olarak oradayız, Gebze’nin iyiliği kimdeyse, tek yürek olarak onunla birlikteyiz.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL