“İnfak Kalpleri Birleştirir”

Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 yılı Ramazan ayı temasını belirledi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş,  basın toplantısında 2019 yılı ramazan ayı temasını kamuoyu ile paylaştı. Erbaş,yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri..

“İnfak Kalpleri Birleştirir”

Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 yılı Ramazan ayı temasını belirledi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş,  basın toplantısında 2019 yılı ramazan ayı temasını kamuoyu ile paylaştı.

Erbaş,yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak her Ramazan ayında İslam’ın hayat veren ilkelerinden birini gündeme taşıdıklarını belirterek, “Bu yıl da yardımlaşmanın, dayanışmanın ve kaynaşmanın kilit kavramlarından biri olan “infak” temasını gündeme taşıyoruz. “Ramazan ve İnfak” birbiriyle bütünleşen iki yüce değer olarak bu yıl oruç ayında gerçekleştireceğimiz faaliyetlerimize mihver olacak. “İnfak Kalpleri Birleştirir” sloganıyla müminleri maddi ve manevi anlamda infakta bulunmaya, yarım hurmayla da olsa korunmaya, arınmaya ve gönüllerimizi buluşturmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Başkan Erbaş, ayrıca Türkiye Diyanet Vakfı olarak “Kardeşlerini Unutma! Beklenen Sensin” çağrısıyla sınırları aşan bir iyilik daveti yaptıklarını dile getirerek “Özellikle bu yıl “Kardeşliğimiz Zekâtla Bereketlensin” sloganıyla, bütün dünyanın ihtiyaç duyduğu, özlemini çektiği eşsiz bir yardım sistemi olan zekât ibadetini gündem yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Ramazan, kulluk yönündeki istikametimizi tahkim etmek için eşsiz bir fırsattır”

Başkan Erbaş, Ramazan ayının sahuru, iftarı, teravihi, mukabelesi, itikâfı, Kadir Gecesi ve daha birçok feyiz ve bereketiyle Müminler için büyük bir nimet ve Allah’ın yeryüzüne rahmetinin açık bir tecellisi olduğunu söyledi.

Ramazanın müminlerin günah ve hatalarından temizlenmek için önemli bir fırsat olduğuna işaret eden Başkan Erbaş, “Ramazan, dünyanın baş döndürücü kuşatması altında daralan ruhlarımızı teskin etmek, bunalan gönüllerimize inşirah vermek, kulluk yönündeki istikametimizi tahkim etmek için eşsiz bir fırsattır. Ramazan bir bağışlanma mevsimidir. Nitekim Sevgili Peygamberimiz bir hadislerinde; “Bir kimse, inanarak ve sevabını sadece Allah’tan bekleyerek, Ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır” buyurmuştur” diye konuştu.

“Bütün ibadetlerin en temel amaçlarından ve hikmetlerinden biri de, insanları ahlaklı, duyarlı, sorumlu bireyler yapmak ve bu güzellikleri toplumsal hayatın merkezi haline getirmektir” diyen Başkan Erbaş, şöyle devam etti:

“Oruç ibadetinde de asıl amaç; kalbin, aklın, duyuların oruçla bütünleşmesi ve kulun ibadet bilinci, dua ve güzel ahlak ile Rabbiyle buluşmasıdır. Eğer hakkıyla idrak ve ihya eder, hikmet, nimet ve güzelliklerini iyi değerlendirirsek Ramazan ayı, hayatı bir okula, bütün yeryüzünü bir mabede, dünyayı cennetten bir huzura dönüştürecektir.”

“İftar sofralarımız garip, yoksul, akraba, dost ve komşularımızla buluşma sofralarımız olsun”

Başkan Erbaş, Ramazan atmosferinin neşe ve coşkusunun en fazla yaşandığı yerin, iftar sofraları olduğunu dile getirerek, “Bu huzuru ve güzelliği bütün boyutlarıyla yaşamak için iftar sofralarımız garip, yoksul, muhtaç, akraba, dost ve komşularımızla buluşma sofralarımız olsun. İftar sofraları, işvereni çalışanıyla, amiri memuruyla, evladı anne-babasıyla, zengini fakir ile iman, kulluk ve kardeşlik düzleminde buluştursun” ifadelerini kullandı.

İsraf ve gösterişten uzak durulmasına işaret ederek, “ Gereksiz şatafat, gösteriş ve israf ile sofralarımızın bereketine ve güzelliğine gölge düşürmeyelim” uyarısında bulundu.

Başkan Erbaş, özellikle Ramazan ayında insanların daha fazla yardım yaptığını ifade ederek, “Yardımları, infak adabına, ihsan ahlakına uygun olarak, incitmeden, gösterişe asla kapılmadan yapalım. Kibir ve gösterişin karıştığı yardımların Rabbimiz katında hiçbir değeri ve karşılığı yoktur. Kaba ve incitici şekilde yapılan iyilikler, mümin nezaketine ve zarafetine asla yakışmaz” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin yıllardır muhacir, mülteci kardeşlerine ensar olduğunu belirten Başkan Erbaş, “Ramazanda ensar olma özelliğimizi arttıralım. Ülkemize sığınan hiçbir kardeşimiz, misafirimiz, muhacirimiz kendini gurbette hissetmesin, garip kalmasın, mahzun olmasın” dedi.

“Oruçlarımızı, Rabbimizin rızasına muvafık olan söz, eylem ve tutumlarla destekleyerek tutalım”

Başkan Erbaş, Ramazan ayının bir tefekkür mevsimi olduğunun altını çizen Başkan Erbaş, şöyle konuştu:

“Kendimizi, bütün niyet, söz ve davranışlarımızla külli bir muhasebeye tabi tutalım. Hoşnut olmadığımız; İslam’ın izzetine, müminin iffetine, güzel ahlakın asaletine yakışmayan bütün tutum ve davranışlarımızı bu mübarek zamanı vesile kılarak terk edelim. Oruçlarımızı, Rabbimizin rızasına muvafık olan söz, eylem ve tutumlarla destekleyerek tutalım. Bu şehrâyin havasına evlerimizdeki çocuklarımızı da mutlaka dâhil edelim. İbadetlerimizi ahlaka, ilişkilerimizi samimiyet ve muhabbete, hayatımızı ramazan iklimine dönüştürebilirsek, dünyamız da ahiretimizde bayram olacaktır.”

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL