Güncel Manşetler

İnsani Kentler Projesi İş Birliği Protokolü imzalandı

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ile Raoul Wallenberg Enstitüsü (RWI) ortaklığında gerçekleştirilecek olan “İnsani Kentler” Projesi İşbirliği Protokolü imza töreni İstanbul’da birlik merkezinde gerçekleştirildi. İşbirliği Protokolü, TDBB Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu..

İnsani Kentler Projesi İş Birliği Protokolü imzalandı

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ile Raoul Wallenberg Enstitüsü (RWI) ortaklığında gerçekleştirilecek olan “İnsani Kentler” Projesi İşbirliği Protokolü imza töreni İstanbul’da birlik merkezinde gerçekleştirildi. İşbirliği Protokolü, TDBB Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve RWI Enstitüsü Başkanı Morten Kjaerum tarafından imzalandı. İmza töreni öncesi konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Birliğimiz uluslararası alanda önemli ve bilimsel çalışmalar yapıyor. İsveç’teki üniversiteyle yaptığımız iş birliği bu anlamda dünyadaki yaşam kalitesinin gelişimine ve kalkınmasına katkı sunacaktır” dedi.

“İNSANLIK İÇİN HAYIRLAR GETİRMESİNİ DİLERİM”

İsveç Lund Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne bağlı kurulan Raoul Wallenberg Enstitüsü ile yapılan “İnsani Kentler” iş birliği protokolü imza töreni öncesi konuşmasını sürdüren TDBB Başkanı Karaosmanoğlu, “Türkiye’de yapacağımız çalışmaların içerikleri noktasında ilçe, il ve Büyükşehir Belediyelerimiz çok önemli çalışmalara imza atıyorlar. Biz de TDBB olarak onlara öncülük yapmaktan ve çalışmalarına destek olacağımızdan dolayı mutluyuz. İmzalayacağımız protokolün insanlık için hayırlar getirmesini diliyorum” açıklamasını yaptı.

“TDBB İLE BU PROTOKOLÜ İMZALADIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ”

Törende Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Konya Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’da hazır bulundu. RWI Enstitüsü Başkanı Morten Kjaerum’da imza töreni öncesinde, “Yerel düzeydeki insanların yaşamına dokunan belediyelerin çalışmaları çok önemlidir. Dolayısıyla yerelde alınan kararla daha yaşanabilir yerler ve kentler oluşmasında çok önemli yer tutmaktadır. Dezavantajlı gruplara hitap edecek bu protokolümüzü TDBB ile imzaladığımız için mutluyuz” diyerek sözlerini tamamladı.

İNSANİ KENT SERTİFİKASI VE UNVANI VERİLECEK

İmzalanan protokolle Türkiye’de insani kentlerin yayılmasına destek olmak amacıyla dezavantajlı insanların gündelik yaşamlarına yeni metodolojik yaklaşımların geliştirilmesi hedefleniyor. Bunun yanında, yerel yönetişimin gelişmesi ve kent üzerinde fikirler geliştiren çok çeşitli paydaşlar arasında sosyal diyaloğun arttırılması, ayrıca proje ortağı belediyeler ve akademik çevre arasında yerel sorunların belirlenmesi ve giderilmesi adına düzenli iletişim kanallarının geliştirilmesi de amaçlanıyor. Bu kapsamda, “İnsani Kentler” Projesi, üç yıla yayılmış ve kademeli bir şekilde ilerleyecek olup, üç yılın sonunda belediyelere “İnsani Kent” unvanı ve sertifikası verilmesi de öngörülmektedir. Bu statü ilgili şehirlere uluslararası kuruluşlarda ve kamuoyunda bilinirlik de sağlayacaktır. Proje kapsamında, başlangıçta on belediye ile Engelli Dostu, Çocuk Dostu, Yaşlı Dostu, Kadın Dostu ve Mülteci-Göçmen Dostu Kentler olmak üzere beş ana başlıkta çalışmalar yürütülmesi planlanıyor. Konuşmaların ardından, TDBB Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile RWI Enstitü Başkanı Morten Kjaerum tarafından iş birliği protokolü imzalandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL