Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
İşsizlik oranının % 9.6’ya gerilediğini memnuniyetle görüyoruz | Kocaelide Bugün
Ekonomi Genel Güncel Manşetler Surmanset

İşsizlik oranının % 9.6’ya gerilediğini memnuniyetle görüyoruz

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Zeytinoğlu:“İşsizlikte tek haneye inerek 15 Temmuz’un işsizlik üzerindeki etkilerini siliyoruz.” dedi. TUİK tarafından açıklanan nisan ayı işsizlik oranının gerilemeye devam ettiğini ve yılın başından bu yana..

İşsizlik oranının % 9.6’ya gerilediğini memnuniyetle görüyoruz

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Zeytinoğlu:“İşsizlikte tek haneye inerek 15 Temmuz’un işsizlik üzerindeki etkilerini siliyoruz.” dedi.

TUİK tarafından açıklanan nisan ayı işsizlik oranının gerilemeye devam ettiğini ve yılın başından bu yana kademeli düşüş izleyerek tek haneye indiğini belirten KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “İşsizliğin tek haneye inmesi ile 15 Temmuz’un işsizlik üzerindeki etkilerinin yavaş yavaş silindiğini görüyoruz. İşsizlik verileri büyüyen Türkiye ekonomisinin olumlu gidişatını gösteriyor. Nisan ayı işsizlik oranının geçen yıla göre 0.9 puan azalışla yüzde 9.6’ya gerilediğini memnuniyetle görüyoruz.” dedi.

İşgücü piyasalarına verilen destek ve teşvik paketlerinin katkısı ile istihdam edilenlerin sayısındaki artışa dikkat çeken Zeytinoğlu, “Destek ve teşvik paketlerinin de katkısı ile nisan ayındaki istihdam artışının 852 bin kişi olduğunu görüyoruz. İşsizlik oranımız böylece yüzde 9,6 ile tek haneye indi. Ancak bunun sürdürülebilir olmasında Orta Vadeli Programda açıklanacak olan makroekonomik politikalar belirleyici olacaktır. İlk çeyrekte yakaladığımız yüksek büyüme oranımızı korumak için üretkenliğimizi artırmamız ve yapısal adımlar atmamız gerekiyor.” dedi.

Zeytinoğlu, genç nüfustaki işsizlik oranının geçen yılın aynı dönemine göre 2.9 puan gerileyerek yüzde 16.9’a düşmesini olumlu karşıladığını belirterek, “Genç nüfustaki işsizlik oranının yılın başından buyana geriliyor olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz.” açıklamasını yaptı.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL