“İşte Çözümün Kaynağı Buralardır”

Memleket Kocaeli Çözümü Kaynağında Anlattı Memleket Partisi Kocaeli İl Başkanı Murat Erinç, il ve ilçe yöneticileri ile 1 Haziran Dünya Süt Günü’nde farkındalık yaratmak adına Kocaeli’nin birçok köyünde besiciler çiftçiler..

“İşte Çözümün Kaynağı Buralardır”

Memleket Kocaeli Çözümü Kaynağında Anlattı

Memleket Partisi Kocaeli İl Başkanı Murat Erinç, il ve ilçe yöneticileri ile 1 Haziran Dünya Süt Günü’nde farkındalık yaratmak adına Kocaeli’nin birçok köyünde besiciler çiftçiler ve üreticiler ile bir araya geldi.

Memleket Partisi Kocaeli İl Başkanı Murat Erinç, Dünya Süt Günü dolayısıyla Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı Teksen Köyü besicileri ile bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu. Gün boyu Kandıra’da birçok köyde ziyaret gerçekleştiren Erinç, özellikle son günlerde ki süt fiyatlarındaki zam rekorunu vurguladı. Ziyaretler esnasında üretim alanında birçok noktaya değinen Erinç, üretim ve hayvancılık anlamında ciddi sorunlar olduğunu kaydederken “Bir odada, parti odasında veya herhangi bir yerde değil de işte burada, süt hayvanlarının önünde bu açıklamayı yapmak istedik” dedi.

“Süt Krizinin Sebebini Gezerek Görerek Yaşadık”

Son günlerde zam rekorları kıran süt ve süt ürünlerinin üretim kaynağında gören Murat Erinç, basın açıklamasını süt hayvanlarının önünde yapmak istediklerini vurgularken “Bugün 1 Haziran Dünya Süt Günü, biz bugün Dünya Süt Günü’nde bir farkındalık yaratmak istedik ve Kandıra’nın köylerine geldik. Şu anda Teksen Köyü’ndeyiz, gün boyunca Akçaova, Teksen ve çevre köylerde birçok besicimizi, hayvancılık ile uğraşan çiftçimizi ve köylü vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Bu ziyaretler sonucunda o kadar kötü bir halde olduğunu gördük ki; tarımın, hayvancılığın ve ülkemizde ki süt krizinin sebebini buralarda gezerek görerek yaşadık gördük. O yüzden buralarda gelip bir basın açıklaması yapma ihtiyacı hissettik. Bir odada, parti odasında veya herhangi bir yerde değil de işte burada, süt hayvanlarının önünde bu açıklamayı yapmak istedik” şeklinde konuştu.

“Ekip Biçmeyi Desteklemezsek Zamların Ardı Kesilmeyecek”

Sütün zamlanmasında ki en büyük sebebin yem fiyatlarında ki yükseliş olmasına değinen Murat Erinç; “Gün geçmiyor ki her gün, her şeye mazottan, benzine, elektrikten, doğalgaza, gıdaya, peynire, süte, tereyağına her şeye zam geliyor. Bu zammın işte sebebi burasıdır, burada ki tarlalar, bahçeler, meralar. Şu anda hayvancılık ile uğraşan köylümüz, meracılık ile otlatarak hayvanlarını besliyor. Çünkü yemin bir çuvalının değeri tam 400 TL olmuştur. Geçen sene 200-230 TL aralarındaydı. Biz buraları desteklemezsek, hayvancılığı, tarımı, ekip, biçmeyi desteklemezsek bu zamların ardı kesilmeyecek. Biz o yüzden şimdi buradayız. Hayvancılık ve tarım için partimizin politikalarını herkese, kapı kapı, köy köy, şehir şehir gezerek anlatmaya gayret ediyoruz” dedi.

“İşte Çözümün Kaynağı Buralardır”

Parti olarak çözüm politikalarının asıl kaynağında olduklarını dile getiren Erinç, köy ziyaretlerine ara vermeden devam edeceklerinin altını çizerken “Bu ülkenin ekonomisinin, enflasyonunun, kurdaki değişikliklerinin bunların hepsinin düzelmesinin en birinci çaresinin tarım, üretim ve hayvancılık olduğunu dile getirmeye gayret ediyoruz. Memleket Partisi Kocaeli İl Başkanlığı olarak köy ziyaretlerimiz her zaman, her dakika, her an devam edecek. Bu farkındalığı yaratana kadar, herkese hayat pahalılığının sebebinin tarıma ve hayvancılığa verilmeyen destek olduğunu anlatmaya devam edeceğiz. Mesela biz üç ay önce; “süt ve süt ürünlerinde çok ciddi bir kriz ve zamlanma geliyor” diye aylar öncesinde söyledik. Çünkü; 1 milyon 800 binden fazla süt hayvanı kesildi bu ülkede. Ve bunların hiçbirine destek verilmedi. Şimdi görüyoruz süt ve süt ürünlerinde ki fahiş zam ve artışı. Biz Memleket Partisi olarak “İşte çözümün kaynağı buralardır” diyoruz. Bu hayvanlara, hayvancılığı yapan insanlarımıza destek verirsek, bizler şehirde daha ucuza peynir yeriz, süt içeriz, tereyağı alırız bunu anlatmaya çalışıyoruz.

Ben burada bize kapılarını açan bütün köyde yaşayan vatandaşlarımıza, hemşehrilerimize çok çok teşekkür ediyorum. Bir söyledik, bin ah işittik, onlarla alakalı da birçok şey aldık ve bunlarla alakalı da politikalarımızı güçlendirerek halkımıza sunmaya devam edeceğiz. Herkese çok çok teşekkür ediyorum” sözlerini noktaladı.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL