Genel

İstifa eden AK Partili başkanlar yargı önüne mi çıkacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve istifa eden AKP’li belediye başkanları hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. 60 sivil toplum örgütünün bir araya gelerek Ankara Demokratik Kitle..

İstifa eden AK Partili başkanlar yargı önüne mi çıkacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve istifa eden AKP’li belediye başkanları hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. 60 sivil toplum örgütünün bir araya gelerek Ankara Demokratik Kitle Örgütleri Platformu üyelerinin bulunduğu suç duyurusunun ardından, grup adına hukukçu Ömer Faruk Eminağaoğlu da açıklama yaptı.

“Anayasayı ihlal” ve “Siyasi hakları kullanmayı engelleme” gerekçesiyle bulunulan suç duyurusunda, “Büyükşehir Belediye Yasası ve Belediye Yasası uyarınca, belediye başkanlarının, gerek seçilme yeterliliklerini kaybetmeleri gerekse bu yasalarda belirtilen diğer nedenlerle ancak Danıştay kararı ile görevlerine son verilmesi olanaklıdır” ifadeleri kullanıldı.

Suç duyurusunun sonuç ve istem bölümünde ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve istifa eden AKP’li belediye başkanları hakkında soruşturma açılması talep edildi. (OdaTv)

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL