İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı. Karamürsel Alp Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Hüseyin Aksoy, Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Nilay Coşkun, Vali Yardımcısı Suat Yıldız, İŞ-KUR..

İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı.
Karamürsel Alp Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Hüseyin Aksoy, Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Nilay Coşkun, Vali Yardımcısı Suat Yıldız, İŞ-KUR Genel Müdür Yardımcısı Bekir Aktürk, Çalışma ve İş Kurumu Kocaeli İl Müdürü Ulvi Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Türkiye İstatistik Kurumu İl Müdür Vekili Zeki Bostancı, KESOB Başkanı Kadir Durmuş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Doğan, Kocaeli Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Çınar Ulusoy, kurum müdürleri, ilimizde bulunan sanayi  kuruluşlarının  ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri katıldı.
Vali Aksoy’un toplantıda yaptığı konuşmalarında; “ İl İstihdam ve Mesleki Eğitim kurulumuzun değerli üyeleri, hepiniz hoş geldiniz. İŞ-KUR Müdürlüğümüzün koordinasyonluğunda yürütülen önemli çalışmalar var. Bunların hayata geçirilmesinde devletin önemli kurumlarından biri olan İŞ-KUR müdürlüğümüzün yürüttüğü çalışmalar hepimiz tarafından bilinmektedir. Birçok kurum ve kuruluşumuzun bu alanda yürüttüğü önemli çalışmalar da var. Bugün de gündemimizde yer alan hususlarla ilgili çalışmaları beraber değerlendireceğiz ve bundan sonraki çalışmalarda neyi nasıl yapacağımızı konusunu da karar altına alacağız. 2018 yılında İŞ-KUR Müdürlüğümüzün yapmış olduğu bazı çalışmaları sizlerle paylaşmak istiyorum.
Kocaeli İŞ-KUR Müdürlüğümüz 2018 yılında 12 aylık dönemde 99 bin 29 kişilik açık iş başvurusu almış ve bunların 59 bin 844’nü işe yerleştirmiş durumdadır. 2018 yılı sonu itibariyle de 64 bin 717 kayıtlı işsiz bulunmaktadır. 2018 yılı 12 aylık dönemde işsizlik sigortası almak için 53 bin 726 kişi başvurmuş ve bunlardan 18 bin 705’inin işsizlik ücreti alması uygun bulunmuştur. Toplamda da 158 milyon 867 bin 769 liralık bir ödeme yapılmıştır. Yine 2018 yılı sonu itibariyle iş danışmanlığı sürecindeki bireysel görüşme sayısı da 175 bin 436’dır. 12 aylık dönemde 36 bin 141 kişiye de iş arama becerileri konusunda İŞ-KUR Müdürlüğümüz tarafından eğitim verilmiştir. 2018 yılı sonu itibariyle kurum tarafından 10 bin 376 kişiye de mesleki eğitim verilmiştir. İŞ-KUR Müdürlüğümüz tarafından ilgili kurumlara zaman zaman yapılan inceleme ve denetlemelerde mevzuata aykırı faaliyette bulunan 300 firma ve yabancı uyruklu vatandaşa da toplamda 2 bin 800 lira civarında bir para cezası uygulanmıştır. Bu anlamda İŞ-KUR Müdürlüğümüzün yürüttüğü çalışmalar büyük bir titizlikle devam ediyor. Bugünkü toplantımıza katılım ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Vali Hüseyin Aksoy’un  konuşmalarının ardından kurulun; çalışmalarına ilişkin görüş ve önerileri  paylaşılarak, kararlar alındı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL