“İstiklal Marşı”mızın kabulünün 101. Yılındayız”

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler’in,  12 Mart İstiklal Marşı’mızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Mesajı  “Devletimizin ve Cumhuriyetimizin istiklal ve istikbal mücadelesindeki ruhunu yansıtan, milletimizin Gazi..

“İstiklal Marşı”mızın kabulünün 101. Yılındayız”

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler’in,  12 Mart İstiklal Marşı’mızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Mesajı

 “Devletimizin ve Cumhuriyetimizin istiklal ve istikbal mücadelesindeki ruhunu yansıtan, milletimizin Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK komutasında bir devleti ayağa kaldıran Milli Mücadele günlerinde hissettiği duyguları Mehmet Akif Ersoy’un muhteşem bir anlatımla ifade ettiği “İstiklal Marşı”mızın kabulünün 101. Yılındayız.

12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde “Milli Marş” olarak kabul edilen İstiklal Marşı’mız, kökleri asırlar öncesine dayanan bir milletin Kurtuluş Savaşı yıllarında yaşadığı zorluklarla mücadelesi ve inancının ispatıdır. Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’mız ile Kurtuluş Savaşı’nın zor zamanlarında bütün bir millete cesaret kaynağı ve umut ışığı olmuş; her kelimesinde inancı, kararlılığı, birlik ve beraberliği vurgulamıştır.

         Büyük Türk Milleti’nin mücadelesinin anlatıldığı eşsiz eser İstiklal Marşı’mızın kabulünün 101. Yılını kutlar, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anarım.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL