Genel Güncel İzmit Manşetler Politika Yaşam

“İyi ki Kocaeli’de doğdum,Kocaeli’de büyüdüm,Kocaeli’de doydum”

Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener memleketi Kocaeli’nde. İzmit Perşembe Pazarı (Milli İrade Meydanı)’nda binlerce vatandaşa konuştu. Coşku içinde alana gelen Akşener , vatandaşları selamladıktan sonra alkış..

“İyi ki Kocaeli’de doğdum,Kocaeli’de büyüdüm,Kocaeli’de doydum”

Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener memleketi Kocaeli’nde.

İzmit Perşembe Pazarı (Milli İrade Meydanı)’nda binlerce vatandaşa konuştu. Coşku içinde alana gelen Akşener , vatandaşları selamladıktan sonra alkış ve sloganlar eşliğinde konuşmasına başladı.

Kocaeli’ye seslenerek “iyi ki Kocaeli’ de doğdum iyi ki Kocaeli’ de büyüdüm, iyi ki burada doydum” dedi. Aranızda olmaktan sizinle beraber olmaktan çok mutluyum. İlk kadın iç işleri bakanı buradan çıkmıştı. Şimdi de ilk kadın cumhurbaşkanı İzmit’ten çıkacak. Buna emin olun.

Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

24 Haziran’da bir seçim var. Seçimi getirenler de pişman. Soru şu:” Muhteremler her şey iyiyse niye seçim yapıyorsunuz? Her şey kötüyse niye size oy verelim?”. Erdoğan’ın yüzündeki asabiyeti görüyorum. Bu kaybedeceğini bildiğinden.Ekonomiyi berbat ettiler. Mete Han’ın ordusunu dağıttılar.

Her şehre üniversite binası yapmışlar, içinde hoca yok. Atatürk’ün yaptığı ne kadar fabrika varsa, onları satmışlar. 2 milyar dolar vergi toplamışlar, herkesten. Kocaeli’ye ne faydası oldu? Böyle bir sanayi şehrinde niye genç işsizlik en büyük sorun? Çünkü yatırım yapmamışlar. Bizim ekonomi ekibimiz bunları inceledi. Dediler ki :”Biz bu ekonomiyi koştururuz.”

En büyük problem ‘Genç işsizliği’. Bir devlet gencine iş vermek zorundadır. İş veremediğimiz takdirde, vatandaşlık maaşı bağlayacağız, dedik. Her yıl 50 milyar dolar yatırım yapacağız, dedik.

1 milyon insan tarımdan kopup, işsiz hale gelmiş.Türkiye’de tarımı bitirme işi, bilerek yapılmış bir iştir.

2018 bütçesinde TİKA için 36 milyar TL ayrılmış. TİKA’yı inceledik. TİKA’dan sonra AFAD’a geçtik, TOKİ’ye geçtik. Lağım hepsi, lağım. Bunlar alışmış bedava para kazanmaya. Bakan çocukları değil, vatan çocuklarına harcayacağız bu parayı.

“BU PARALAR KOCAELİLİLERİN CEBİNDEN ÇIKIYOR”

Meydanlarda olmak, sarayın ekranlarında olmaktan yüz bin kat iyidir. 4 tane televizyon kanalına anca çıkabildim. Çıktığım programlarda da hep bana kaynak sordular. Bu sorular beni gururlandırıyor. Söyleyeyim size kaynakları;

Kocaelililerin cebinden, bakanların damatlarına, gelinlerine araba kiralanıyor. Yıllık 8 milyar TL… Onu koyduk cebimize.

4 milyon Suriyeli var. Türkiye mülteci cenneti haline geldi. Suriye ile ilişkileri düzelteceğiz, onları evlerine göndereceğiz. 150 milyar TL onu da koyduk cebimize.

 

Mitin alanında İzmit Büyükşehir eski Başkanı Sefa Sirmen,CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan,CHP,Saadet Partisi ve Demokrat Parti il yöneticileride hazır bulundu.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL