Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
İZGAZ,“Sihirli Sandık”ın Galasını Yaptı | Kocaelide Bugün
Genel Güncel İzmit Manşetler Yaşam

İZGAZ,“Sihirli Sandık”ın Galasını Yaptı

9 yıldır birbirinden eğlenceli ve eğitici çocuk oyunlarının, ilköğretim çağındaki binlerce Kocaelili çocukla ücretsiz olarak buluşmasını sağlayan İZGAZ Çocuk Tiyatrosu, yeni oyunu “Sihirli Sandık”ın galasını yaptı. İZGAZ, gelecek nesillerin çevre..

İZGAZ,“Sihirli Sandık”ın Galasını Yaptı

9 yıldır birbirinden eğlenceli ve eğitici çocuk oyunlarının, ilköğretim çağındaki binlerce Kocaelili çocukla ücretsiz olarak buluşmasını sağlayan İZGAZ Çocuk Tiyatrosu, yeni oyunu “Sihirli Sandık”ın galasını yaptı.

İZGAZ, gelecek nesillerin çevre bilincini arttırmak, onlara tiyatro sevgisini aşılamak ve tiyatroya gönül vermiş gençlere sahne imkânı sağlamak için 9 yıl önce başlattığı İZGAZ Çocuk Tiyatrosu sosyal sorumluluk projesini bu yıl da sürdürüyor.

Adnan Yılmaz’ın yazıp Fatih Sevdi’nin yönettiği, profesyonel oyuncuların rol aldığı yeni oyun “Sihirli Sandık’ın galası Sabancı Kültür Merkezi’nde yapıldı. İZGAZ yetkililerinin ev sahipliği yaptığı galaya çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

“BİNLERCE ÇOCUK BU YILDA TİYATROYLA BULUŞUYOR”

Çocuklarla birlikte oyunu izleyen İZGAZ yetkilileri, kente kesintisiz doğal gaz arzı sağlamanın yanı sıra, kentin sosyo-kültürel dokusuna da katkı sağlayan projeler ürettiklerini belirtti. Bugüne dek İZGAZ Çocuk Tiyatrosu ile 70 binden fazla çocuğun tiyatro ile ücretsiz olarak buluşturulmasından dolayı duydukları mutluluğu dile getiren İZGAZ, 10 bin çocuğun daha bu yılki oyunu izleyeceğini ifade etti.

Çocuklara çevre bilinci ve tiyatro sevgisinin yanı sıra güvenlik bilincini de aşılamak için doğal gazın güvenli kullanımındaki farkındalıklarını arttırmaya yönelik, her oyundan önce İZGAZ tarafından hazırlanan ve doğal gaz ile ilgili acil durumlarda yapılması gerekenleri anlatan bir çizgi film gösterilmektedir.

“İZMİT SANAT MERKEZİ’NE TEŞEKKÜRLER”

İZGAZ Çocuk Tiyatrosu’nun 9 yıl önce, ilimizin ilk özel sanat eğitimi kurumu İzmit Sanat Merkezi (İSM) ile kurulduğunu ifade eden İZGAZ yetkilileri, bu sosyal sorumluluk projesinin başarısında İSM’nin sanatsal ve pedagojik yaklaşımının büyük payı olduğunu belirterek kuruma teşekkür etti.

“ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLIYORUZ”

İzmit Sanat Merkezi Kurucusu Nurhan Deniz Dolgun ise yaptığı konuşmada, oyunun pedagog gözetiminde, çocukların gelişimlerine katkı sağlayan detaylarla zenginleştirildiğini ekledi. İZGAZ ve İSM’de emeği geçen kişilerin yanı sıra projeye inanan ve öğrencileri tiyatro ile buluşturan okul yönetimleri, öğretmenler ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne de teşekkür eden Dolgun, herkesten olumlu geri dönüş almalarından dolayı çok mutlu ve gururlu olduklarını dile getirdi.

EYVAH! SANDIK’I UNUTTUK!!!

Çocukların büyük heyecan ve mutlulukla izledikleri Sihirli Sandık’ın konusu ise şöyle:

“Sirkte çalışan beceriksiz palyaçolar Otto ve Totto, seyirciye gösterilerini sunarlar. İkisi de birbirinden beceriksiz olan palyaçolar hiçbir numarayı layıkıyla yapamazlar. Sirkte çalışan iki tavus kuşu Niko ve Çiko palyaçolarla dalga geçerler. Bu sırada gösteri biter ve sirk toplanıp başka bir yerde kurulmak üzere yola çıkar. Ancak bu arada sirkte bulunan bir sandık unutulmuştur. İki palyaço sandığı almak için geri döndüklerinde, Niko ve Çiko’yu görürler. Niko ve Çiko da unutulmuşlardır. Sirke dönmek için palyaçoların yardımına ihtiyaçları vardır. Ancak onların gönlünü almak ve ikna etmek hiç de kolay olmayacaktır. Sonunda anlaşırlar ve dört arkadaş hem sandığı bulacak hem de sirke geri döneceklerdir.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL